Foto van Azalp Funderingsbalken Lariks cat. A2*
Foto van Azalp Funderingsbalken Lariks cat. A2*
Foto van Azalp Funderingsbalken Lariks cat. A2*

Azalp Funderingsbalken Lariks cat. A2*

310,95327,45

Vandaag besteld, over 3-4 weken in huis

We houden je op de hoogte

Ergens goedkoper gezien? de laagste prijs

Maak een afspraak in ons Azalp Experience Center

Klanten beoordelen ons met een 4.6/5

Product omschrijving

Meerprijs Lariks funderingsbalken
Lariks kan (op Taxus na) als de beste en duurzaamste naaldhoutsoort van Europa worden beschouwd. De interessantste eigenschappen van deze houtsoort zijn de sterkte, het feit dat het heel goed bestand is tegen een omgeving die wisselend nat en droog is én de natuurlijke bestendigheid tegen rotten.

Gelamineerd
Onze Lariks funderingsbalken zijn gelamineerd wat een aantal belangrijke voordelen met zich meebrengt. Doordat de balken gelamineerd zijn wordt de kans op kromtrekken nadrukkelijk verkleind. Daarnaast helpt het scheuren te voorkomen en is dit een investering in de levensduur van uw blokhut.

Wat is de functie van een funderingsbalk?
De meeste consumenten plaatsen een blokhut/garage/buitensauna op een stenen - of betonnen ondergrond. Doordat steen en beton lang vocht vasthouden blijven de onderste wandlagen langer vochtig dan goed voor ze is. Zelfs een goede beits kan niet voorkomen dat dit gevolgen heeft voor de maximale gebruiksduur van uw aankoop. Om die reden leveren wij dit product al standaard met funderingsbalken van geïmpregneerd vurenhout. Deze balken komen onder de onderste wandlaag van uw
blokhut/garage/buitensauna waardoor u minder last van vocht in de eerste wandlagen zult hebben.

Moet Lariks behandeld worden?
Het is een harshoudende houtsoort die kleurvariaties vertoont van geelbruin, rozeachtig tot roodachtig bruin. Uiteindelijk verweert de kleur natuurlijk naar zilvergrijs. Als u dit wilt voorkomen, kunt u het hout eventueel behandelen met een kleurloos behandelingsmiddel. Dit is voor de duurzaamheid niet noodzakelijk.

Specificaties

Belangrijke specificaties
merkAzalp
Wanddikte30 mm
Azalp artikelcode10-122-0005-0
EAN-code1003343322241
Overige specificaties
Levertijd3-4 weken