Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraak

Solar overkapping

Een overkapping met zonnepanelen

Ontdek onze overkappingen en veranda’s met een duurzame twist. Geniet van het comfort van een overdekte buitenruimte waarbij je tegelijkertijd bespaart op energiekosten en je ecologische voetafdruk verkleint.

Zonnepanelen van Solarwood

De samenwerking met Solarwood helpt Azalp om een steentje bij te dragen aan een groenere toekomst. De overkappingen van Solarwood zijn slim ontworpen met zonnepanelen die in de daken zitten van de overkappingen. Hierdoor nemen ze geen extra plek in beslag en zitten de panelen uit het zicht waarbij ze zijn verwerkt in een luxueuze houten constructie.
De zonnepanelen zetten de kracht van de zon om in duurzame energie. Dit zorgt ervoor dat je je eigen energie opwekt in je achtertuin. Bij Solarwood gaan functionaliteit en schoonheid hand in hand, waarbij luxe samensmelt met efficiëntie.
De zonnepanelen zijn geoptimaliseerd voor maximale energie-efficiëntie. Zelfs wanneer het zonnetje niet helemaal door komt haal je het maximale rendement uit deze panelen door de energie op te slaan in accu's. Hierdoor kan je de stoom gebruiken in je buitenverblijf of bij het opladen van je auto. Ook kunnen de panelen aangesloten worden aan je stroomnetwerk.

Voordelen van Solarwood

Uit het zicht en lichtdoorlatend
Omdat de zonnepanelen ook meteen als het dak dienen, worden er geen extra zonnepanelen op het dak gemonteerd en hoeft het dak niet versterkt te worden. Wat het visueel aantrekkelijker maakt. Daarbij zijn de zonnepanelen lichtdoorlatend. Hierdoor zit je hier beschut voor de regen maar de overkapping laat genoeg zonlicht toe om een open en frisse look te creëren.
Maatwerk mogelijkheden
Er zijn veel maatwerk mogelijkheden met een overkapping van Solarwood. Je kan kiezen voor een wat strakker design of toch traditioneler met overstek. Standaard worden de overkappingen ontworpen vanuit de afmetingen van de zonnepanelen. Komt dit voor jou niet helemaal uit en wil je echt iets unieks hebben dan is dat geen probleem. Neem dan contact op met een van onze experts, of maak een afspraak in ons experience center.

Voordelen van Solarwood

Innovatieve software
Bij Azalp beschikken we over nieuwe technieken waardoor we samen met jou jouw overkapping kunnen intekenen. Door de software van Solarwood kan jouw overkapping in een luchtfoto ingetekend worden. Hierbij kan meteen de opbrengst en terugverdiend tijd berekend worden. Gemiddeld is dit binnen 6 jaar tijd. Door de innovatieve monitoring software ben je ook altijd live op de hoogte van je energieproductie.
Duurzaam
Bij Solarwood staat duurzaamheid centraal, dit is een andere reden dat wij als Azalp blij zijn met deze partner. Solarwood streeft naar duurzame oplossingen, ze planten dan ook voor elke Solarwood die geplaatst wordt een boom terug in de natuur. Zo wordt de ecologische voetafdruk verminderd en wordt er gewerkt aan een duurzamere toekomst.

Waarom Azalp?

Maatwerk voor jou

Duurzame producten

30 jaar garantie op de zonnepanelen

Klantbeoordeling 8.6/10

Azalp maatwerk van Solarwood

Het is mogelijk om de overkapping compleet op maat te laten maken en je eigen unieke constructie te ontwerpen. Samen met ons ga je kijken wat er mogelijk is met jullie wensen.

Standaard wordt de afmeting van de overkapping bepaald door de minimale aantal zonnepanelen die er nodig zijn. In het ontwerp van de constructie is er veel mogelijk.

Je kan voor een vrijstaande overkapping of een veranda kiezen, een strakke of traditionele afwerking. Of combineer stijlen en ga voor een tuinhuis met een dicht houten dak en een overkapping met een dak die uit zonnepanelen bestaat. Daarbij zijn er vele mogelijkheden voor de type wanden, deuren en ramen die in de constructie geplaatst kan worden.

We kunnen ook de terugbetaaltijd uitrekenen door inzicht te krijgen in de jaarlijkse energieopbrengst. Zo kun je met vertrouwen investeren in een duurzame toekomst.

Of je nu droomt van een gezellige loungeplek, een buitenkeuken of een elegant pool house, bij Azalp maken we je dromen werkelijkheid.

Voor meer informatie over de verschillende opties kan je contact opnemen met onze experts. Wil je liever de materialen even zien? Maak dan gerust een afspraak voor het experience center van Azalp, waar onze medewerkers graag met je mee denken.

Weten wat je kan besparen?

Maak een afspraak om je Solarwood buitenverblijf werkelijkheid te maken!

Zonnepanelen

Zonnepanelen vormen een duurzame en milieuvriendelijke bron van elektriciteit door zonlicht om te zetten in bruikbare energie. De voordelen van zonnepanelen zijn talrijk. Allereerst verminderen ze de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, waardoor de uitstoot van broeikasgassen wordt verminderd en de klimaatimpact wordt beperkt. Daarnaast besparen ze op de lange termijn kosten op elektriciteitsrekeningen, waardoor ze een rendabele investering zijn. Zonnepanelen dragen bij aan energieonafhankelijkheid, verminderen de vraag naar traditionele energiebronnen en bevorderen een duurzame toekomst.

Hoeveel Wattpiek zijn de panelen?


De Solarwood panelen hebben een wattpiek vermogen van 370, maar kunnen door de Bi-facial techniek een hoop meer rendement geven. In gunstige omstandigheden kunnen bifacial zonnepanelen van Solarwood tot wel 35% meer elektriciteit opwekken dan glasfolie zonnepanelen. 


Wat zijn glas-glas panelen?


Een glas-glas zonnepaneel is een type zonnepaneel waarbij er een extra laag glas is toegevoegd aan de achterzijde. De glas-glas zonnepanelen van Solarwood zijn ontworpen met het oog op een lange levensduur, Glas-glas zonnepanelen zijn veilig, brandklasse A, sterk, mooi en in een Solarwood overkapping prachtig transparant voor het doorlaten van het daglicht.


Hoe zit het met de brandveiligheid van de panelen


De Solarwood panelen hebben brandklasse A, volgens de IEC 61730-2 norm (UL 790). 
Brandklasse C vertegenwoordigt de minimale eis waaraan zonnepanelen moeten voldoen. Uitgangspunt hierbij is dat de zonnepanelen bestand zijn tegen lichte vuurproeven. De meeste zonnepanelen hebben brandklasse C. Zonnepanelen die voldoen aan brandklasse B zijn bestand tegen gemiddelde vuurproeven en zonnepanelen die voldoen aan brandklasse A, voldoen aan de zwaarste eisen en zijn bestand tegen zware vuurproeven. 


Hoeveel licht laten de panelen door?


De Solarwood panelen hebben een transparantie van 10%. 
Je zit dus nooit in het donker, maar het Solarwood dak zorgt wel voor een aangename koeling in de zomer.


Wat voor omvormer gebruikt Solarwood?


Solarwood wil toekomstgerichte producten bieden en werkt daarom standaard met hybride omvormers. Een hybride omvormer is voorbereid op het aansluiten van een accu, zodat je later altijd je eigen stroom op kunt slaan. 


Wat zijn de voordelen van glas-glas zonnepanelen ten opzichte van traditionele zonnepanelen?


Glas-glas zonnepanelen hebben een langere levensduur, zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, en bieden betere bescherming tegen vocht en mechanische belasting.


Hoelang gaat een glas-glas zonnepaneel mee?


Glas-glas zonnepanelen hebben doorgaans een levensduur van 30 jaar of meer, terwijl traditionele panelen meestal een levensduur van ongeveer 25 jaar hebben. 


Zijn glas-glas zonnepanelen bestand tegen extreme weersomstandigheden?


Ja, glas-glas zonnepanelen zijn over het algemeen beter bestand tegen hagel, wind, en temperatuurschommelingen dan traditionele zonnepanelen. 


Kunnen glas-op-glas zonnepanelen worden gerecycled?


Ja, ze kunnen worden gerecycled om waardevolle materialen terug te winnen. 


Wat zijn de financiële voordelen van investeren in glas-op-glas zonnepanelen op lange termijn?


Op lange termijn kunnen de lagere onderhoudskosten en langere levensduur van glas-op-glas zonnepanelen financiële voordelen opleveren in de vorm van energiebesparingen en rendement op uw investering.


Kan ik mijn systeem monitoren?


Jouw installateur zorgt ervoor dat je middels het gebruik van een (gratis) app de opbrengst van de zonnepanelen kunt monitoren. 


Hoe berekenen jullie mijn opbrengst?


Door gebruik te maken van slimme software kunnen wij vrij accuraat de opbrengst van jouw Solarwood berekenen. Hierbij gebruiken wij de datagegevens van de gekozen producten, situatie van jouw systeem (denk hierbij bijvoorbeeld aan schaduwvorming en ligging van het dak) en de combinatie van de informatie van PVGIS (PVGIS is een Research Centrum van de Europese Unie, en staat voor Photo Voltaïc Geographic Information System. Het is een database waarin wij voor elke plek in Europa kunnen berekenen wat een PV-installatie zal opbrengen.)