Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraak

saunas

Sauna's

Ultieme manier om te ontspannen? Ontdek ons ruime aanbod aan sauna's en creëer jouw eigen oase van rust en welzijn in huis!

Element sauna

Een sauna voor je gezondheid

’s Ochtends rustig opstarten voordat de werkdag begint of na een lange dag heerlijk ontspannen en alle stress van je af laten glijden: een sauna is de ideale manier om te ontspannen en tot rust te komen. Tegelijkertijd is een saunasessie erg goed voor je gezondheid. Dit is voor veel mensen dan ook een van de belangrijkste redenen om een sauna voor thuis te kopen. Wat betreft gezondheid en welzijn zijn de voordelen van regelmatige saunabaden uitgebreid onderzocht. Het kan de bloedcirculatie verbeteren, spieren ontspannen, stress verminderen en een algeheel gevoel van welzijn bevorderen. Bovendien kan saunagebruik helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en de huid, wat resulteert in een gezondere uitstraling.

Buitensauna's

Een buitensauna biedt niet alleen fysieke voordelen, maar ook een gevoel van ontsnapping en welzijn in een natuurlijke, ontspannen omgeving. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven en te genieten van de rust en sereniteit van je eigen buitenruimte. Een buitensauna brengt unieke voordelen met zich mee die je ervaring met wellness en ontspanning naar een hoger niveau tillen.

  1. Natuurlijke omgeving: Ontspan in harmonie met de natuur, waarbij de buitensauna je een diepere verbinding met de buitenwereld biedt.
  2. Frissere lucht: Adem diep in en voel hoe de combinatie van buitenlucht en warmte je stress verlicht en je lichaam verkwikt.
  3. Sociale gelegenheid: Nodig vrienden en familie uit om samen te genieten en bijzondere herinneringen te creëren in de gezellige sfeer van je buitensauna.

Binnensauna's

De privacy van je binnensauna biedt een kostbare gelegenheid om de dagelijkse stress achter je te laten. In deze vertrouwde omgeving kun je diep ontspannen, je spieren laten verzachten en je geest tot rust brengen. De heerlijke hitte dringt diep door in je lichaam, waardoor je een gevoel van totale welzijn ervaart. Het beste van alles is dat een binnensauna het hele jaar door comfort en luxe biedt. Of het nu midden in de winter sneeuwt of tijdens een zomerse dag, je binnensauna is altijd beschikbaar en klaar om je te verwelkomen.

  1. Jaarrond Gebruik: Buitensauna's zijn vaak seizoensgebonden vanwege extreme winterse temperaturen, terwijl een binnensauna het hele jaar door comfortabel is.
  2. Ruimte en Esthetiek: Niet alle woningen hebben voldoende buitenruimte voor een buitensauna, terwijl een binnensauna geïntegreerd kan worden in het huisontwerp en minder ruimte inneemt.
  3. Gemak: Met een binnensauna hoef je niet naar buiten te gaan; je hebt altijd toegang zonder naar een aparte structuur te gaan.

Wat zijn de voordelen van een sauna?


Saunagebruik kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben, waaronder het bevorderen van ontspanning, het verbeteren van de bloedcirculatie, het verminderen van stress en spanning, het verlichten van spierpijn, het bevorderen van een gezonde huid en het helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.


Hoe warm wordt een sauna?


Een sauna kan temperaturen bereiken variërend van ongeveer 70°C tot 100°C, afhankelijk van het type sauna en persoonlijke voorkeur. Traditionele Finse sauna's zijn meestal warmer, terwijl infraroodsauna's lagere temperaturen kunnen hebben. Het is belangrijk om de temperatuur aan te passen aan je eigen comfortniveau en tolerantie voor hitte.


Hoe lang mag je in een sauna?


Hoe lang je in een sauna mag blijven, varieert afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en tolerantie voor hitte. Over het algemeen wordt aanbevolen om je saunabezoek te beginnen met kortere sessies van 10 tot 15 minuten en geleidelijk aan de tijd te verlengen tot maximaal 20 tot 30 minuten per sessie, dit kan je bijhouden met een speciale zandloper. Het is belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en de sauna te verlaten als je je ongemakkelijk begint te voelen. Neem altijd pauzes tussen de sessies om af te koelen en hydrateer voldoende om uitdroging te voorkomen. Het is ook een goed idee om medisch advies in te winnen als je gezondheidsproblemen hebt of twijfels hebt over hoelang je in de sauna mag blijven.


Hoeveel onderhoud vereist een sauna?


Het onderhoud van een sauna hangt af van het type sauna en het materiaal waaruit deze is gemaakt. Het exacte onderhoud kan variëren afhankelijk van het type sauna (bijv. traditioneel, infrarood, stoom) en het gebruik. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur en prestaties van je sauna te behouden.


Heb ik een binnen- of buitensauna nodig?


De keuze tussen een binnensauna en een buitensauna hangt af van persoonlijke voorkeur, beschikbare ruimte en individuele behoeften. Beide opties bieden unieke voordelen, maar een binnensauna kan aantrekkelijk zijn voor diegenen die op zoek zijn naar privacy, gemak en het hele jaar door gebruiksgemak. Een buitensauna kan de voorkeur hebben voor diegenen die de natuurlijke omgeving willen omarmen en op zoek zijn naar een unieke, seizoensgebonden wellnesservaring.


suggesties voor wat er nog in moet?


Met glazen wand.

Een sauna met een glazen wand biedt een ruimer gevoel en de mogelijkheid om van het omringende uitzicht te genieten terwijl je ontspant. Het laat natuurlijk licht binnen en creëert een lichtere sfeer.

Ontdek onze merken in sauna's