Foto van Kirk and Michaels tuinhuis met overkapping Severus nero
Foto van Kirk and Michaels tuinhuis met overkapping Severus nero

Kirk and Michaels tuinhuis met overkapping Severus nero

5.194,-5.469,-

Vandaag besteld, over 5-7 weken in huis

Kleur:Zwart

Foto van Zwart
Foto van Blank

Afmeting

We houden je op de hoogte

Ergens goedkoper gezien? de laagste prijs

Maak een afspraak in ons Azalp Experience Center

Klanten beoordelen ons met een 4.6/5

Voor- en nadelen

  • Halfhoutverbinding zorgt voor een stevige constructie en vlakke afwerking
  • Frame gemaakt van duurzaam douglashout
  • Je kunt kiezen waar je deur wilt plaatsen
  • De palen moeten van de grond af staan. Verhelp dit met poeren of ankers

Product omschrijving

De Severus tuinhuis met overkapping van Kirk and Michaels is een erg moderne en strak afgewerkte overkapping in je tuin. Onder de overkapping kun je veel vrienden en familie ontvangen en samen genieten van gezellige avonden. Je zit onder de overkapping namelijk lekker beschut tegen alle weersomstandigheden. In het tuinhuis kun je alle spullen opbergen die je maar wilt: de grasmaaier, het tuingereedschap en de fiets passen er allemaal in.

De stijlvolle uitstraling van het tuinhuis met overkapping is speciaal ontwikkeld door Kirk and Michaels voor iedereen die van modern en simpel houdt, maar toch een stijlvolle overkapping als échte toevoeging in de tuin wil. De combinatie van Douglashout en zwartgeverfde vurenhout zorgt voor een speels effect en toch een strakke afwerking.

Kirk and Michaels staat voor kwaliteit en dat zie je meteen terug in de constructie van de Severus. De palen van het model zijn gemonteerd met een halfhoutverbinding en pen-gatverbinding. Dit zorgt ervoor dat de constructie niet alleen erg stevig is, maar ook mooi strak is afgewerkt. De dakbalken worden dan ook bevestigd met een zwaluwstaartverbinding. Deze bevestiging zorgt dat de constructie veel trekkracht kan verdragen waardoor er geen bevestigingsmaterialen nodig zijn. De ringbalken zijn, net zoals de staanders, 19x19 cm waardoor de gehele constructie erg sterk is en in zijn geheel robuust aanvoelt.

De modellen van Kirk and Michaels zijn modulair. Dit betekent dat je vrijheid hebt in het bepalen van de indeling van het tuinhuis met overkapping. Bepaal zelf aan welke kant je het opberggedeelte plaatst en ook de deur van de berging kun je vrij indelen op de plek waar het jou goed uitkomt.

Wil je toch liever complete maatwerk omdat de standaardafmetingen niet ideaal zijn of je wilt een verzwaard dak om zonnepanelen te kunnen plaatsen? Dan is dat met Kirk and Michaels ook mogelijk. Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in Breda of Rietmolen om de mogelijkheden te bespreken en je droomoverkapping samen te stellen.

De balken van het tuinhuis met overkapping zijn gemaakt van Douglashout. Dit is een erg robuuste houtsoort dat onbehandeld een levensduur heeft van ongeveer 15 jaar. Deze duurzame houtsoort heeft van nature een roze tint die in de loop van de jaren kan vervangen of vergrijzen vanwege weersinvloeden. Je kunt dit tegengaan door het hout eens in de vijf jaar te beitsen. Je beschermt het hout hiermee tegelijkertijd tegen vocht, schimmels en insecten.

Een ander kenmerk van Douglashout is dat het kan gaan scheuren. Scheuren kunnen ontstaan wanneer de temperaturen dalen en stijgen, omdat hout krimpt bij warm weer en uit zet bij vochtig weer. Maar maak je geen zorgen, deze houteigenschappen doen echter niets af aan de kwaliteit van het hout.

De wanden zijn gemaakt van vurenhout. Dit is een erg gemakkelijk te bewerken houtsoort en wordt daarom veel gebruikt voor tuinhuizen. De vurenhouten wanden zijn gemaakt van verticale sponningplanken waardoor er een patroon ontstaat van verticale strepen. Je hebt de mogelijkheid om de wanden te laten verven. Zo creëer jij een tuinhuis met overkapping die perfect bij jouw stijl en smaak past!

De basisconstructie van de Severus is volledig op maat gemaakt en heeft geen verdere bewerking nodig voor het opbouwen. Als je extra wanden bestelt, worden deze in standaardpakketten meegeleverd. Voor het monteren van de wand dien je wel wat op maat te moeten zagen.

Een fundering is van belang om verzakking te voorkomen en zorgt voor een langere levensduur. Deze fundering kan bestaan uit betonpoeren plaatankers, gestort beton of TTE-funderingstegels.

- Een fundering wordt sterk aangeraden. Deze fundering kan bestaan uit betonpoeren plaatankers, gestort beton, TTE-funderingstegels of een combinatie hiervan.
- In de regel is een vergunning niet nodig voor het plaatsen van de overkapping. Dit kan echter verschillen per gemeente. Controleer dit dus altijd zelf van tevoren bij je eigen gemeente.
- De getoonde foto’s bij artikelen zijn sfeerimpressies, voor de juiste manier van opbouwen kun je een kijkje nemen naar het funderingsplan.

Specificaties

Belangrijke specificaties
merkKirk and Michaels
Breedte498 cm
Lengte340 cm
Oppervlakte18 m2
Wanddikte20 mm
Veranda diepte340 cm
Veranda breedte240 cm
Afmeting staanders19 x 19 cm
Maatwerk mogelijk
Hoogte250 cm
Aantal staanders6 st
HoutbehandelingGeverfd
DakvormPlat
Deur typeEnkele deur
HoutsoortDouglashout
KleurZwart
TypeVrijstaand
WandkleurZwart
Azalp artikelcode23-260-0044-0
EAN-code1023260004402
Inclusief/exclusief
Vloer
Overige specificaties
Geïsoleerd
Gespiegeld te monteren
Impregneren mogelijk
Kant en klaar geverfd mogelijk
Meerdere maten beschikbaar
Veranda
Dakoppervlakte17.5 m2
Berging
Doorloophoogte220 cm
Overkapping inkortbaar
Oppervlakte overkapping9 m2
Oppervlakte berging9 m2
MateriaalHout
Afmetingen deur198 x 87 cm
FramemateriaalDouglashout
Levertijd5-7 weken
Soort dakHout
WandtypeEnkel
Materiaal wandenVurenhout
Afmeting dikte ringbalk195x195 mm
AfwerkingGeschaafd
FramekleurBlank
GlaswandGeen
Soort paalMassief
Afmetingen (bxl)500 x 350 cm

Shop meer

Alternatieven

Huidige product
Foto van Kirk and Michaels tuinhuis met overkapping Severus nero

Kirk and Michaels tuinhuis met overkapping Severus nero

Foto van WoodAcademy tuinhuis met overkapping Nefriet Essential nero 500x400 cm

WoodAcademy tuinhuis met overkapping Nefriet Essential nero 500x400 cm

Foto van Kirk and Michaels Tiberius Nero Tuinhuis met overkapping 500x350 cm

Kirk and Michaels Tiberius Nero Tuinhuis met overkapping 500x350 cm

Foto van WoodAcademy tuinhuis met overkapping Baron nero 500x400 cm

WoodAcademy tuinhuis met overkapping Baron nero 500x400 cm

prijs5.194,-5.469,-4.089,-4.304,-5.859,-6.234,-3.942,-4.292,-
DakvormPlatPlatPlatPlat
HoutsoortDouglashoutDouglashoutDouglashoutDouglashout
Afmeting staanders19 x 19 cm12 x 12 cm14 x 14 cm12 x 12 cm
Afmetingen (bxl)500 x 350 cm500 x 400 cm498 x 348 cm490 x 390 cm
Bekijk dit productBekijk dit productBekijk dit product