Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraakSelecteer de minimale en maximale prijs

€ 8,-

€ 34,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

12 cm

22 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

200 cm

500 cm


Kleur


Hout type


Profiel


Materiaal gevelbekleding

Als je op zoek bent naar de perfecte gevelbekleding voor je huis of bedrijfspand, dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat er veel verschillende materialen beschikbaar zijn. In deze tekst richten we ons op twee populaire opties: Douglas gevelbekleding en vuren gevelbekleding. Beide zijn gemaakt van hoogwaardig hout en bieden een unieke uitstraling en duurzaamheid.

1 - 18 van 18 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp geverfde Vurenhouten gevelbekleding Rabat grijs

Azalp geverfde Vurenhouten gevelbekleding Rabat grijs

Op voorraad

v.a.€ 16,07€ 17,85


Wat is Douglas Gevelbekleding?

Douglas gevelbekleding is gemaakt van het hout van de Douglas spar. Dit hout staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor gevelbekleding. Het heeft een warme, rode kleur die na verloop van tijd verandert in een aantrekkelijke zilvergrijze tint. Douglashout is een natuurlijk en duurzaam materiaal, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is voor je gevelbekleding.

De Voordelen van Vuren Gevelbekleding

Vuren gevelbekleding, gemaakt van vurenhout, is een andere populaire keuze voor gevelbekleding. Vurenhout is licht van kleur en heeft een subtiele houtnerf, waardoor het een frisse en natuurlijke uitstraling geeft aan je pand. Het is ook een zeer duurzaam materiaal, waardoor het bestand is tegen de elementen en jarenlang meegaat.

Waarom Kiezen voor Houten Gevelbekleding?

Houten gevelbekleding, of het nu Douglas of vuren is, biedt een aantal voordelen. Ten eerste geeft het een natuurlijke en warme uitstraling aan je pand. Het is ook een duurzaam gevelbekleding materiaal, wat betekent dat het lang meegaat en bestand is tegen de elementen. Bovendien is hout een hernieuwbare bron, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Hoe Onderhoud Je Douglas en Vuren Gevelbekleding?

Het onderhoud van Douglashouten gevelbekleding en vurenhouten gevelbekleding is relatief eenvoudig. Het is belangrijk om het hout regelmatig te controleren op tekenen van slijtage of schade en indien nodig te behandelen met een geschikt hout-beschermingsproduct. Dit helpt om de levensduur van je gevelbekleding te verlengen en ervoor te zorgen dat het er jarenlang goed uitziet.

Veelgestelde Vragen

1. Is Douglas of vuren gevelbekleding beter?

Beide soorten hout hebben hun eigen unieke voordelen. Douglas hout is sterker en duurzamer, terwijl vuren hout lichter van kleur is en een subtiele houtnerf heeft. De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en de uitstraling die je wilt bereiken.

2. Hoe lang gaat houten gevelbekleding mee?

Met het juiste onderhoud kan houten gevelbekleding vele jaren meegaan. Het is belangrijk om het hout regelmatig te controleren op tekenen van slijtage of schade en indien nodig te behandelen met een geschikt hout-beschermingsproduct.

3. Is houten gevelbekleding milieuvriendelijk?

Ja, hout is een hernieuwbare bron en de productie ervan heeft een lagere impact op het milieu dan veel andere bouwmaterialen. Bovendien kan hout aan het einde van zijn levensduur vaak worden gerecycled of gecomposteerd, waardoor het een duurzame keuze is.

Of je nu kiest voor Douglas of vuren gevelbekleding, je kunt er zeker van zijn dat je een duurzaam, aantrekkelijk en milieuvriendelijk product kiest. Met het juiste onderhoud zal je houten gevelbekleding jarenlang meegaan en je pand een natuurlijke en warme uitstraling geven.