Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraak

Tuinkas

Verleng het groeiseizoen

Met een kas kun je het groeiseizoen verlengen door temperatuur en vochtigheid te regelen.

Tunnelkas

De boogvormige structuur helpt om weerstand te bieden tegen weersinvloeden zoals wind, regen en sneeuw.

Een kas in je tuin

Zelf gewassen verbouwen in een kas is de sleutel tot een continue aanvoer van verse en gezonde producten, ongeacht het seizoen. Deze beschutte omgeving biedt optimale groeiomstandigheden, beschermt tegen ongunstige weersomstandigheden en verlengt het groeiseizoen. Of je nu groenten, kruiden of bloemen kweekt, een kas stelt je in staat om de controle te hebben over je teelt. Bij Azalp hebben we een mooi assortiment kassen die perfect bij jou en jouw wensen passen: klein, groot, in verschillende vormen, materialen en stijlen. Alles is mogelijk bij Azalp!

Verbouw je eigen gewassen

Met onze hoogwaardige tuinkassen kweek je moeiteloos je eigen gewassen.

Waarom Azalp?

Klantenbeoordeling 8.6/10

De juiste tuinkas voor elke kweker

Gerenommeerde tuinkas merken

Scherpe prijzen

Ontdek onze merken

Ontdek de hoogwaardige tuinkassen van Royal Well en Canopia by Palram. Deze gerenommeerde merken bieden een breed scala aan kwalitatieve kassen die perfect zijn voor elke tuinier. Met innovatieve ontwerpen, duurzame materialen en aandacht voor detail, leveren Royal Well en Canopia by Palram betrouwbare oplossingen om het tuinseizoen te verlengen. Kies voor stijl, functionaliteit en langdurig plezier met een kas van deze vertrouwde merken.

Wat is het verschil tussen een kas en een gewone tuin?


Een kas is een afgesloten structuur die is ontworpen om planten te beschermen en te voorzien van een gecontroleerde omgeving, terwijl een gewone tuin in de open lucht groeit.


Kan ik een kas zelf installeren?


Ja, een kas wordt geleverd als bouwpakket inclusief een uitgebreide montagehandleiding. Door de stappen stap voor stap te volgen staat je tuinkas binnen no-time!


Hoeveel onderhoud vereist een kas?


Het onderhoudsniveau varieert afhankelijk van het type kas en het plantmateriaal. Over het algemeen vereist een kas regelmatig reiniging van het glas en inspectie van de ventilatieopeningen.


Wat zijn de voordelen van een kas?


De voordelen van een kas zijn onder andere seizoen verlenging voor het kweken van planten, bescherming tegen ongunstige weersomstandigheden, gecontroleerde groeiomstandigheden en de mogelijkheid om zeldzame of exotische planten te kweken.


Wat is het verschil tussen tuinderglas, polycarbonaat en veiligheidsglas voor een kas?


Tuinderglas is meestal enkel glas dat traditioneel in kassen wordt gebruikt. Polycarbonaat is een lichtgewicht kunststof beglazingsmateriaal dat uitstekende isolatie biedt. Veiligheidsglas is sterker en veiliger wat het risico op verwondingen bij breuk vermindert.


Heb ik speciale apparatuur nodig voor het klimaat in de kas?


Afhankelijk van je locatie en plantsoorten kunnen verwarmings- en koelingssystemen, luchtramen en ventilatoren handig zijn om de omstandigheden in de kas te regelen. Het hangt vooral af van je behoeften en het lokale klimaat.

Heb je een vraag?

We staan voor je klaar.

Kopje koffie?

Wil jij ook een tuinkas om je eigen gewassen te verbouwen? Neem contact met ons op.