Retourneren

Retourneren

Als consument heb je het recht om je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst terug te sturen. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen:

1. Retour bij Azalp melden

Meld je retour bij Azalp

Je hebt het recht om je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Meer informatie over dit recht vind je in het Modelformulier voor Herroeping dat we je stuurden bij de bevestiging van je bestelling. Als je dat niet meer hebt, kun je het hier bekijken.

Om je retour makkelijk en snel te verwerken, vragen we je om je retour aan te melden via ons online formulier. Zo kunnen we je beter helpen en aangeven welk retouradres je moet gebruiken.

2. Het retourneren

Na aanmelding van je retour, heb je nog 14 dagen om de producten daadwerkelijk terug te sturen. We ontvangen de producten graag in de originele verpakking, compleet en ongemonteerd. Als de producten niet compleet zijn, schade hebben of als de zending niet gefrankeerd is, kunnen we kosten in rekening brengen.

3. Terugbetaling door Azalp

We zullen het orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten, exclusief eventuele verzendkosten. Kun je grote, zware producten niet zelf retourneren? Dan kunnen we deze ook ophalen. De kosten hiervoor zijn wel voor jouw rekening.

Bewaar altijd het bewijs van verzending wanneer je iets retour stuurt.

Let op: na 14 dagen is de aankoop definitief en kan deze niet meer zonder reden worden geannuleerd.

4. Uitzonderingen op het herroepingsrecht

Producten die speciaal voor jou gemaakt zijn, kunnen niet worden geretourneerd. Dit zijn de producten die op je orderbevestiging zijn aangemerkt als maatwerkartikel.

Voor zakelijke bestellingen gelden andere voorwaarden en is het herroepingsrecht niet van toepassing.

Kosten van het retourneren

De kosten voor het retourneren zijn voor jouw rekening. We kunnen grote, zware producten wel bij jou ophalen. Neem contact op met Azalp om te vragen wat de kosten hiervoor zijn.

We storten het volledige aankoopbedrag alleen terug als alle artikelen in originele staat en onbeschadigd zijn. Wees dus voorzichtig met de producten. Als er schade is, ben je als koper aansprakelijk voor de waardevermindering.

Wanneer kun je niet herroepen?

In de volgende gevallen kun je producten niet retourneren:

  • Als je de producten al langer dan 14 dagen in bezit hebt.
  • Zakelijke bestellingen.
  • Maatwerk producten.
  • Producten die bewerkt zijn.

Voor meer informatie over het herroepingsrecht, [klik hier](link naar 'herroepingsrecht' onder aan de footer).