Terrasoverkapping. Ontdek de mogelijkheden.

Een overkapping van Azalp

Een overkapping is een verlenging van binnen naar buiten. Je kunt dankzij een overkapping het hele jaar door van je tuin genieten en het maakt daarbij niet uit of het regent of dat de zon schijnt. Ontspan na een lange dag werken, plaats je jacuzzi of nodig al je vrienden en familie uit en geniet van heerlijk zelfbereid eten uit de buitenkeuken onder jouw overkapping.

Bij Azalp vind je altijd de overkapping die perfect bij jou en jouw tuin past. Ga bijvoorbeeld voor Douglas hout of metaal, plaats een extra (glazen) wand of kies voor een tuinhuisje die in de overkapping geïntegreerd is. Jij bepaalt zelf hoe de overkapping eruit komt te zien!

Waarom Azalp?

Klantbeoordeling 8.6/10

Gratis verzending boven de €75

Maatwerk voor jou

Specialist sinds 1998

Hoe hoog mag een overkapping zijn?


Hoe hoog een overkapping mag zijn, is afhankelijk van waar je de overkapping plaatst. Binnen 2,5 meter van de achtergevel mag de zogenaamde veranda maximaal 4 meter hoog zijn, maar overal buiten deze 2,5 meter mag de overkapping maximaal 3 meter hoog zijn. Klik hier om naar onze blog te gaan. Hier leggen we je uit hoe het precies zit.


Hoe lang gaat een Douglas overkapping mee?


Douglashout is een erg duurzame houtsoort dat onbehandeld tot wel 15 jaar mee kan gaan. Om de levensduur te verlengen kun je ervoor kiezen om de Douglas overkapping eens in de vijf jaar te beitsen. Wanneer je kiest voor een blanke beits behoud je tegelijkertijd de mooie kleur van het Douglashout.


Hoe bouw ik een overkapping?


De overkapping wordt als bouwpakket bij jou thuis geleverd. Alle onderdelen, bevestigingsmaterialen én een stappenplan zijn in het pakket inbegrepen. Je hoeft dus alleen de stappen te volgen. Mogelijk moet je wel nog enkele onderdelen op maat zagen, dat is afhankelijk van het model. Vraag altijd iemand om je te helpen met de opbouw van de overkapping. Heb je vragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.


Kan Azalp mijn overkapping opbouwen?


Ja! Onze monteurs, werkend onder de naam BD Opbouwservice, kunnen zonder problemen jouw overkapping voor jou opbouwen. Lees in onze blog meer over de ins en outs van onze montageservice.


Wat is het verschil tussen een overkapping en een veranda?


De term overkapping is een overkoepelende term voor alle soorten overkappingen. Je kunt dit bijvoorbeeld indelen in een vrijstaande overkapping die je los in je tuin plaatst of een veranda. Een veranda wordt altijd aan een bouwwerk, zoals jouw woonhuis of een tuinhuis, geplaatst. Een veranda is dus een overkapping aan een bouwwerk.


Welke mogelijkheden zijn er om de overkapping aan te passen aan mijn wensen?


Standaard hebben we al zoveel mogelijk afmetingen in ons assortiment, maar als je nog niet kunt vinden wat je zoekt, zijn er bij houten overkappingen enorm veel mogelijkheden als het gaat om aanpassingen doorvoeren. Neem gerust contact met ons op om al jouw wensen en voorkeuren te bespreken, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. We helpen je graag!