Tuinhuis of blokhut?

Een tuinhuis in je tuin

Een tuinhuis in je tuin is ideaal om bijvoorbeeld tuingereedschap, de grasmaaier en de loungekussens in op te bergen. Bij Azalp vind je altijd wel een tuinhuis dat bij jou en jouw wensen past: groot, klein, hout, metaal, kunststof... Jij bepaalt zelf hoe groot jouw tuinhuis wordt, van welk materiaal deze wordt gemaakt, welk type dak het tuinhuis heeft en ga zo nog maar even door.

Kortom: bij Azalp vind je altijd het perfecte tuinhuis!

Waarom Azalp?

Klantbeoordeling 8.6/10

Gratis verzending boven de €75

Maatwerk voor jou

Specialist sinds 1998

Zoek je toch een berging of een blokhut?

De termen tuinhuis, blokhut en berging worden vaak als synoniemen van elkaar gebruikt. Dat is logisch! Wij, bij Azalp, hebben toch een onderscheid gemaakt hierin. Neem hieronder daarom gerust een kijkje bij de verschillende soorten bergingen en de blokhutten in ons assortiment. Kom je er toch niet helemaal uit? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. We helpen je graag!

Wat is het verschil tussen een tuinhuis en een blokhut?


Tuinhuizen en blokhutten lijken in feite erg op elkaar. Het verschil zit hem voornamelijk in hun ontwerp en het constructiesysteem. Blokhutten hebben kenmerkende overlappende hoeken, ze worden gebouwd met een houtstapelbouw-systeem. Tuinhuizen kunnen gebouwd worden door verschillende bouwsystemen.


Welke materiaalsoorten heeft Azalp?


We bieden tuinhuizen aan in verschillende materiaalsoorten: kunststof, hout en metaal. De houten tuinhuizen bieden we aan in vurenhout en Douglas hout. Jij bepaalt dus zelf welk materiaal het beste bij jouw wensen past.


Is het mogelijk om een overkapping toe te voegen en wat zijn de opties?


Uiteraard! Je vind binnen ons assortiment al veel standaard modellen tuinhuizen met een overkapping. Heb je een tuinhuis gezien en wil je een overkapping op maat laten maken? Geen probleem. Neem contact met ons op en we bespreken samen alle mogelijkheden.


Hoe lang gaat een tuinhuis mee?


Het antwoord op deze vraag is met name afhankelijk van de materiaalsoort die jij kiest. Kunststof en metaal gaan jarenlang mee zonder dat je er onderhoud aan hoeft te plegen. Een houten tuinhuis gaat vaak onbehandeld ook al jaren mee. Douglas hout gaat onbehandeld bijvoorbeeld tot wel 15 jaar mee. Je verlengt de levensduur van een houten tuinhuis door deze te impregneren en/of te beitsen.


Hoe groot mag een tuinhuis zijn om deze vergunningsvrij te kunnen plaatsen?


Over het algemeen mag een tuinhuis vergunningsvrij geplaatst worden, mits je aan een aantal voorwaarden voldoet. Het tuinhuis mag bijvoorbeeld niet hoger zijn dan 3 meter en moet in je achtertuin geplaatst zijn. Wil je meer informatie? Lees dan onze blog over het vergunningsvrij plaatsen van je tuinhuis.


Zit er garantie op het tuinhuis en zo ja, hoe lang?


Ja, meestal zit er garantie op een tuinhuis. De garantieperiode kan echter variëren afhankelijk van het merk en de fabrikant. Mocht je twijfelen neem dan gerust contact met ons op.