Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 4.504,-

€ 102.094,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

320 cm

1617 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

390 cm

1389 cm
Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

18 m2

135 m2

Merk


Azalp

(57)

Kleur


Deur type


Glaswand


Een chalet kopen bij Azalp

Bij Azalp vind je een groot assortiment houten chalets. Er zijn chalets van allerlei formaten, wanddiktes en hoogtes verkrijgbaar. Of je het als moderne, houten woning gaat gebruiken voor het hele gezin, het chalet in je tuin als extra werkruimte gaat gebruiken of een vakantiewoning wilt wegzetten, bij Azalp heb je alle keus.

1 - 24 van 110 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Een chalet kopen is niet iets wat je zomaar even op een zondagmiddag beslist en doet. Hier gaat veel voorbereidingstijd in zitten en je wilt precies weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. We nemen je daarom graag mee in de ‘wereld van chalets’ om jou goed te informeren voordat je een chalet koopt. Hieronder bespreken we alle mogelijkheden, maar denk niet te klein want bij Azalp is maatwerk vrijwel altijd een optie en denken we graag met je mee over alle mogelijkheden die er zijn: van klein tot groot en van traditioneel tot modern!

Een chalet als woning

Een chalet is een tweede leefruimte, een tweede huis dat je bijvoorbeeld in je tuin kunt plaatsen, op een eigen stuk grond in de buurt of op je favoriete vakantiebestemming. Maak er je tweede thuis van en ga op (mini)vakantie wanneer jij wilt. Jouw eigen fijne plek op jouw favoriete bestemming: wat wil je nog meer?

Als je het toch liever dichter bij huis houdt, kun je het chalet ook in je tuin zetten. Lees hieronder bij ‘Opties voor een chalet in je tuin’ op welke manieren je de extra leefruimte dan kunt gebruiken. Als het een extra leefruimte wordt, is het wel zo aangenaam als je er lekker warm bij zit. Het assortiment van Azalp bestaat uit houten chalets. Hout heeft van nature al de eigenschap om de luchtvochtigheid te reguleren en warmte goed vast te houden en weer los te laten op het moment dat dit nodig is. Op die manier ontstaat er een zeer aantrekkelijk leefklimaat waar je alle vier de seizoenen van kunt genieten.

Jouw chalet wordt altijd geleverd als bouwpakket, óók als het op maat gemaakt is. Je kunt er voor kiezen om het zelf in elkaar te zetten als je een beetje handig bent of om dit te laten doen door de professionals van de opbouwservice. Lees onderaan bij het kopje ‘Een chalet bouwpakket’ meer over het kopen van een bouwpakket.

Opties voor een houten chalet in de tuin

Een chalet in je tuin kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Misschien weet je al dat je er een nodig hebt om als mantelzorgwoning te gebruiken of gaat jouw lang gekoesterde droom eindelijk in vervulling en start je een gastenverblijf in je tuin. Er zijn erg veel mogelijkheden om een invulling te geven aan de extra leefruimte. Denk bijvoorbeeld aan een tuinkantoor, studieruimte, logeerruimte voor familie en vrienden of een mancave. Of maak er een groot entertainmentparadijs van met een thuisbioscoop, biljarttafel, flipperkast en een bar! Je kunt er ook voor kiezen om een sauna in het chalet te plaatsen en iedere dag in rust af te sluiten.

Niet alleen de functie is belangrijk om te bepalen voordat je een chalet koopt. Ook de indeling, afmetingen en de uitstraling kun jij helemaal zelf bepalen. Bepaal de kleur, hoeveel kamers je wilt, de maximale grootte en het soort dak dat jij mooi vindt. Lees verder bij ‘Een chalet op maat in je tuin’ hoe het samenstellen van jouw tweede woning in zijn werk gaat en op welke manier maatwerk mogelijk is.

Als we het over de opties voor een chalet in jouw tuin hebben, is het goed om te weten dat je in ons assortiment ook chalets met veranda tegenkomt. Een veranda is een verlengstuk van de leefruimte binnen, net zoals je een veranda aan je woonhuis kunt plaatsen. Creëer een heerlijke loungehoek waar je op een zonnige zomerdag met familie en vrienden kunt borrelen of plaats je jacuzzi op de veranda waar je na een lange dag lekker kunt ontspannen. Zie jij het al voor je?

Afhankelijk van de functie van het chalet is het belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt. De meeste chalets in ons assortiment hebben alleen een begane grond, maar je kunt ook kiezen voor twee volwaardige verdiepingen of een mezzanine. Een mezzanine, ook wel een tussenverdieping genoemd, is vaak een halve verdieping waar een extra (slaap)ruimte ontstaat. Door de grote open ruimte aan de andere kant van de woonkamer voelt het heel ruimtelijk aan. Als je een groot chalet wilt kopen, houd dan rekening met vergunningen die je mogelijk moet aanvragen. Check dit altijd vooraf bij de gemeente.

Een houten chalet op maat in de tuin

Een chalet in je tuin is een echte eyecatcher! Waar je het ook voor gebruikt, we vinden het belangrijk dat jouw wensen en behoeften vervuld worden. Een chalet kopen doe je namelijk niet iedere dag, maar door ons gevarieerd assortiment is er gelukkig altijd wel een perfecte match te vinden. Als er toch nog iets ontbreekt of veranderd moet worden, weet dan dat vrijwel ieder chalet op maat gemaakt kan worden. Hierdoor weet je zeker dat het bij jou en jouw tuin past, zowel qua afmetingen als qua uitstraling. Binnen de mogelijkheden van de constructie kan alles. Je kunt de indeling zelf bepalen, de afmetingen, de dikte van de wanden, het aantal deuren en ramen; in principe is alles mogelijk. Wil je een verdieping erbij? Geen probleem. Wil je de veranda twee meter uitbreiden? Ook dat is mogelijk.

Doordat er zoveel mogelijkheden zijn om jouw chalet samen te stellen, kunnen we ons voorstellen dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Onze gespecialiseerde medewerkers denken graag met je mee en helpen je graag met het ontwerpen van jouw droomchalet! Neem gerust contact op met onze klantenservice via onze chatfunctie op deze pagina, via telefoon of e-mail om advies te krijgen over de dingen waar jij tegenaan loopt. Kom ook gerust langs in een van onze Experience Centers in Breda of Rietmolen om met eigen ogen te zien hoe jouw chalet eruit komt te zien.

Een houten chalet bouwpakket

Een houten chalet is natuurlijk niet zomaar een tuinhuisje. Voordat je begint met de opbouw is het dan ook belangrijk om te bepalen waar je de extra leefruimte voor gaat gebruiken en in welke omstandigheden. Afhankelijk van de functie dien je rekening te houden met het aanleggen van elektra en in sommige gevallen ook waterleidingen en riolering. Vergeet ook de wifi niet!

Jouw chalet wordt als bouwpakket geleverd, ook als het op maat is gemaakt. Wanneer je alle voorbereidingen hebt getroffen begin je met het leggen van de fundering en de eerste balken. Zo zie jij jouw chalet stukje bij beetje ontstaan. Het is een compleet bouwpakket met alle onderdelen en een uitgebreide montagehandleiding erbij inbegrepen. Het is een kwestie van alle stappen volgen, afwerken en inrichten maar!

Maak de luxe compleet en laat jouw chalet opbouwen door onze professionele opbouwservice. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over welke balk waar moet komen en hoe je het bouwpakket in elkaar zet zonder onderdelen over te houden. Laat het weten aan onze medewerkers als je hier gebruik van wilt maken of bestel de service door het in je winkelmandje te plaatsen op de website.