Bekijk ons ruime assortiment zandfilters op Azalp.nl

Zandfilter

Bereik optimale waterzuivering met een zandfilter

Voor een optimale waterzuivering in uw zwembad hebt u een zandfilter nodig. In de skimmer of de bodemput van uw zwembad vindt de eerste filtering van bladeren en andere grotere soorten vuil plaats. Lees meer…

20 artikelen  

Verwijder alle


Daarnaast maakt u gebruik van het zandfilter om uw zwembad vrij te houden van kleinere vuiltjes zoals insecten en zaden.

Hoe werkt een zwembad zandfilter ‘grofweg’?

Nadat het water langs het eerste filter, de skimmer van uw zwembad, is gekomen, pompt de zwembadpomp het water naar het zandfilter. Daarin zorgt een hoeveelheid zand ervoor dat vuiltjes groter dan de korrelgrootte bovenop het zandbed blijven liggen en het gefilterde water doorgelaten wordt.

Een zandfilter moet het water in uw zwembad minimaal om de vier uur kunnen rondpompen. Dus als er bijvoorbeeld 20m³ water in uw zwembad zit, hebt u een zandfilter van 5m³ per uur nodig (20:4=5). Zorg altijd voor de juiste afstemming tussen uw zwembadpomp en uw zandfilter.

Bestel uw zandfilter voordelig online

Bij Azalp bent u altijd voordelig uit. Omdat wij geen showroom of winkelpand hebben, bestelt u een zandfilter voor uw zwembad gegarandeerd tegen een scherpe prijs. Bovendien profiteert u van gratis bezorging. En hebt u toch elders een van de systemen goedkoper gezien? Meld ons dit via de contactpagina. Dan komen wij met een scherpere offerte voor het door u gewenste zandfilter.