Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 899,-

€ 16.686,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

294 cm

1000 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

250 cm

980 cm


Metaal

(48)Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

8 m2

60 m2

Type


Merk


Deur type


Glassoort


Glaswand


Metalen Overkapping

Een overkapping in je tuin is de ideale manier om een gezellige, knusse zithoek in je tuin te creëren. Bij Azalp vind je veel verschillende modellen overkappingen: van vrijstaand tot aan je huis vast en van hout tot metaal. Je bent bij Azalp dus ook aan het juiste adres als je een metalen overkapping in je tuin wilt plaatsen. Jij bepaalt zelf of je kiest voor een tuinhuis met overkapping van metaal, een metalen overkapping met lamellen, een metalen overkapping met houten wanden of ieder ander model. Weet jij al hoe jouw perfecte metalen overkapping eruitziet?

1 - 24 van 48 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Een tuinhuis met overkapping van metaal

Een tuinhuis met overkapping is natuurlijk ideaal om te relaxen onder de metalen overkapping én spullen op te bergen in het tuinhuis. Bij Azalp vind je deze modellen zowel van hout als van metaal. Een tuinhuis met overkapping van metaal is een erg luxe en stijlvolle toevoeging aan je tuin waar je met veel plezier gebruik van zult maken. Het voordeel van metaal is dat het onderhoudsarm en erg duurzaam is. Het buitenverblijf gaat jarenlang mee én jij hoeft er nauwelijks onderhoud aan te plegen. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt met een vochtige doek is meer dan voldoende.

Je bepaalt zelf hoe groot de metalen overkapping van het tuinhuis wordt. Je kunt voor een kleine overkapping kiezen als je bijvoorbeeld je scooter droog wilt parkeren, of ga voor een grote metalen tuinhuis met overkapping waar jij op lange zomeravonden met al je vrienden en familie kunt genieten. Misschien is een model van het gerenommeerde merk Telluria wel iets voor jou?

Een metalen overkapping met doek

Binnen ons assortiment kun je kiezen voor een metalen overkapping die je los in je tuin plaatst op een plek die jij wenst, maar je kunt er ook voor kiezen om de overkapping van metaal aan huis te plaatsen. Het heet dan ook wel een veranda. Een metalen overkapping aan het woonhuis vast heeft als voordeel dat jij bijvoorbeeld de loungebank of eettafel dichtbij huis kunt plaatsen en altijd droog buiten kunt zitten: je haalt binnen naar buiten.

Het dak is vaak van glas of polycarbonaat gemaakt wat ervoor zorgt dat er nauwelijks daglicht verloren gaat in jouw huis, maar waardoor het wel warm kan worden onder de metalen overkapping. Daarom kun je ook kiezen voor een metalen overkapping met schaduwdoek. Het schaduwdoek kun je uitrollen op zonnige dagen en de ergste hitte buiten houden en op bewolkte dagen oprollen om toch zoveel mogelijk daglicht de woonkamer te laten bereiken. Per model metalen overkapping aan huis kan het verschillen of hier al dan niet een schaduwdoek bij te bestellen is. Controleer dit dus altijd goed.

Wil jij een metalen overkapping aan huis? Neem dan een kijkje op de pagina overkapping aan huis vast en vindt de perfecte match!

Metalen palen voor een overkapping

Een metalen overkapping is vaak erg strak en modern en ook beschikbaar in moderne kleuren, zoals wit en antraciet. Je kunt ervoor kiezen om het harde, strakke metaal af te wisselen met hout. Kies bijvoorbeeld voor metalen palen voor de overkapping en een maak de zithoek af met houten wanden, een hout plafond óf beiden Jij bepaalt zelf welke kleur het hout krijgt. Ga je voor ton sur ton en maak je de wanden antraciet of lichtgrijs of laat je het hout bij de metalen overkapping een houtkleur?

Een vrijstaande metalen overkapping voor je terras

Een vrijstaande metalen overkapping voor je terras voegt instant gezelligheid en knusheid aan de zithoek toe. Plaats de metalen overkapping bijvoorbeeld net in dat enige zonnige hoekje van je tuin of kies voor de windstille hoek waar je heerlijk beschut zit. Een metalen overkapping terras is ideaal om ook met lichte regen buiten te kunnen blijven zitten. Je hoeft dan dus niet voor iedere kleine regenbui naar binnen.

Een metalen overkapping met lamellen

Een overkapping van metaal kun je in veel verschillende modellen bij Azalp krijgen. Voor elk wat wils! Je kunt dan ook niet voor niets kiezen voor een metalen overkapping met lamellen. Dit is namelijk een erg moderne uitvoering van de metalen overkapping die erg populair is.

Door de verstelbare lamellen biedt de metalen overkapping met lamellen veel flexibiliteit. Je kunt de lamellen openen om meer licht en lucht door te laten, of sluiten om schaduw en beschutting te bieden tegen de zon of regen. Dit maakt het een ideale metalen overkapping als je het hele jaar buiten wilt kunnen zitten, ongeacht de weersomstandigheden.

Je kunt zelf kiezen of je de metalen overkapping met lamellen vrijstaand in de tuin zet of aan jouw huis vastmaakt. Als je een metalen overkapping met lamellen aan de achtergevel van je huis plaatst, bepaal je ook met de lamellen hoeveel licht er de woonkamer binnenkomt. Dit maakt een metalen lamellen overkapping ideaal en multifunctioneel inzetbaar.

Een metalen overkapping met wanden

Een metalen overkapping is natuurlijk erg fijn om beschut te zitten tegen de zon en de regen, maar als er wat wind staat, is het meteen erg fris. Je kunt er daarom voor kiezen om wanden aan de overkapping metaal toe te voegen. Enkele modellen hebben dit al standaard, maar we kunnen altijd kijken naar maatwerkmogelijkheden als het perfecte model er voor jou nog niet tussenstaat

Ook voor de overkapping van metaal die je aan huis plaatst, kunnen glazen wanden een oplossing zijn als je bijvoorbeeld op een winderige plek woont. Je behoudt dan toch het contact met de tuin zodat je van de mooie natuur kunt blijven genieten, alleen kun je nu lekker beschut zitten!

Naast dichte wanden kun je er ook voor kiezen om shutters aan de wand van de metalen overkapping toe te voegen of de gehele wand van shutters te maken. Dit geeft een erg speels, modern en luchtig gevoel. Je blijft het contact met de tuin houden en de strepen van de shutters zorgen voor een speels effect met strakke lijnen.