Metalen tuinhuis

(367)


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 239,-

€ 12.269,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

155 cm

810 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

84 cm

555 cm
Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

1 m2

20 m2

Type


Merk


KleurMetaalsoort


Levertermijn


Deur type


Glassoort


Deurhoogte


Selecteer de minimale en maximale deurhoogte

155 cm

200 cm


Metalen tuinhuis kopen bij Azalp

Een nieuwe look in je tuin met een tuinhuis! Bij Azalp heb je de keuze tussen verschillende materialen tuinhuizen. Een metalen tuinhuis is naast designvol ook van praktische aard. Zo zijn ze onderhoudsvrij en hebben ze een duurzaam karakter.

1 - 24 van 367 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Dit zorgt ervoor dat deze tuinhuizen van Azalp een ideale oplossing zijn voor het opbergen van je spullen of perfect te gebruiken als extra buitenruimte, zoals kantoor of loungeroom.

De metalen tuinhuis modellen zijn in een groot scala van verschillende afmetingen verkrijgbaar. Daarnaast zijn bijna alle tuinhuizen snel leverbaar. Wanneer je op zoek bent naar een tuinhuis dat weinig onderhoud vergt, is een metalen tuinhuis hét product voor jou.

Met een metalen tuinhuisje ben je verzekerd van een constructie die weersbestendig is en niet hoeft te worden behandeld. Naast metalen tuinhuisjes vind je bij ons ook een zeer ruime collectie houten tuinhuisjes.

Een metalen tuinhuis op maat

In tegenstelling tot een houten tuinhuis, kunnen we een metalen tuinhuis helaas niet op maat maken. De onderdelen van een metalen tuinhuis worden op maat gemaakt per model. Je kunt er wel voor kiezen om voor een metalen tuinhuis met overkapping te gaan.

Ook is er verder ruime keuze tussen verschillende formaten en uitvoeringen. Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice om advies te vragen dat je helpt bij het kiezen tussen een houten of metalen tuinhuis voor jouw beschikbare oppervlakte.

Een metalen tuinhuis plaatsen

Zorg ervoor dat de ondergrond waar je het metalen tuinhuis plaatsen wilt, egaal en waterpas is. Het liefst zet je je metalen tuinhuis op een ondergrond van tegels of beton, zodat het sterk en stevig kan blijven staan. Je kunt het tuinhuis hier ook aan vast ankeren, zo weet je zeker dat het nergens heengaat!

De wanden worden in een pakket op elkaar gestapeld en bij je geleverd. Wanneer je deze uitpakt, moet je er rekening mee te houden dat je de panelen voorzichtig uit de verpakking haalt en deze niet over elkaar schuift, omdat je hiermee krassen kunt krijgen. Krassen in de coating kunnen er vervolgens voor zorgen dat het metaal op die plekken na verloop van tijd gaat roesten.

Wij raden altijd aan om de panelen met twee personen aan weerzijdes op te pakken. Zo voorkom je krassen en kan je jouw metalen opberging netjes en op de juiste manier opbouwen. Ook raden we je aan om handschoenen te dragen, want er kunnen scherpe randjes van de panelen tussen zitten.

De meeste van de metalen panelen zijn beschermd door een dun laagje folie wat je er zelf af moet pulken, we raden je aan dit te doen voordat je de onderdelen in elkaar zet. Zo hoef je na afloop niet moeilijk te peuteren om de folie achter de schroeven weg te halen!

De voordelen en nadelen van een metalen tuinhuis

Met een metalen berging ben je verzekerd van een constructie die weerbestendig is en niet behandeld hoeft te worden. Dit betekent dat je jezelf niet druk hoeft te maken over onder andere:

- Regen en sneeuw dat doorlekt naar binnen

- Verkleuringen door de zon

- Roestplekken worden voorkomen door de coating

- Kromtrekken van de metalen panelen door temperatuur wijzigingen

Een nadeel kan zijn dat het wat meer geluid maakt met hagel of harde regenbuien dan het geval is bij een houten tuinhuis. Het geluid wordt niet geabsorbeerd zoals het geval is bij hout. Als je je metalen tuinhuis in wilt zetten als buitenverblijf is dit iets waar je rekening mee moet houden.

Een ander nadeel kan zijn dat er geen maatwerk mogelijk is bij een metalen tuinhuis. Ook is het moeilijker een metalen tuinhuis te isoleren dan een houten tuinhuis. Overweeg dus goed welk materiaal beter bij jouw wensen en droomtuin past!

De verschillende metalen tuinhuizen

Binnen ons assortiment zijn er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een metalen tuinhuis met één, meerdere of geen ramen, verschillende dak soorten zoals plat of schuin, met een gewone deur, dubbele deur of schuifdeur. Ook kun je kiezen voor een model met of zonder overkapping. Het is goed om voor ogen te hebben waar je het metalen tuinhuis voor wilt gebruiken om vervolgens een model te kiezen die je voor al je doeleinden kunt gebruiken!

De kleur van een metalen tuinhuis

Je wilt natuurlijk dat de uitstraling van je metalen tuinhuis goed aansluit bij de rest van je buitenruimte. Onze modellen zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, namelijk:

Grijs

Zwart

Groen

Zilver

Multi-colour

Een geïsoleerd metalen tuinhuis

Met een geïsoleerd metalen tuinhuis bescherm je je spullen tegen vocht en kou. Zeker als je het als tuinkantoor in wilt zetten of kostbare spullen in wilt bewaren, is het van belang dat ze niet aangetast worden. Onze modellen van Telluria zijn standaard geïsoleerd en zijn dus een uitstekende keuze!