Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraak
Pergola

Pergola

(7)


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 1.244,-

€ 2.209,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

328 cm

528 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

328 cm

408 cmSelecteer de minimale en maximale oppervlakte

11 m2

14 m2

Merk


Glaswand


Pergola

Heb je het gevoel dat je tuin wel een update kan gebruiken, maar weet je niet zo goed hoe? Misschien is een pergola dan wel wat voor jou! Een pergola is een vereenvoudigde versie van een overkapping. Het is als het ware een geraamte zonder wanden, dak of eventuele berging. De houten constructie maakt dat het geschikt is voor iedere tuin omdat het een minimale ruimte inneemt en toch voor maximale gezelligheid zorgt. Kies bijvoorbeeld voor zonwering in de pergola om een schaduwrijke plek te creëren of zet klimplanten naast het frame en laat een natuurlijk dak groeien. Een pergola als overkapping is dus de ideale manier om op een speelse manier je tuin te verrijken en een extra zitgedeelte te creëren. Lees hieronder meer over de materialen, de makkelijke montage en de mogelijkheden tot maatwerk.

1 - 7 van 7 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Kirk and Michaels douglas pergola Galba

Kirk and Michaels douglas pergola Galba

Uitgebreide maatwerk mogelijkheden

Halfhout verbindingen

14x14 cm staanders

Meer afmetingen beschikbaar

v.a.€ 1.244,-


Een houten pergola van Douglashout

Een pergola in je tuin is een moderne toevoeging. Je kunt op die manier nieuwe ruimtes en diepte in je tuin creëren waardoor een speels effect ontstaat. Ook in een kleine tuin is een pergola de ideale oplossing om de tuin opnieuw in te delen. Ons pergola assortiment bestaat uit Douglashouten frames. De dikke houten palen zorgen voor een stoer en robuust karakter dat in iedere tuin past; van klein tot groot. Van nature heeft Douglashout een lichtbruine kleur met een rode gloed. Deze kleur kan in de loop van de jaren vervagen of vergrijzen. Je kunt dit tegengaan door het hout te behandelen met een beits. Ook om houtrot of schimmels te voorkomen is het verstandig om de houten palen iedere vijf jaar te beitsen. Naast het beitsen is het belangrijk dat het hout niet in direct contact staat met de grond. Je doet er goed aan om je houten pergola op poeren of ankers te plaatsen.

Niet alleen kleurveranderingen zijn een natuurlijke eigenschap van Douglashout. Deze houtsoort is namelijk ook gevoelig voor hoge temperatuurswisselingen. Hierdoor kan het gaat scheuren. De scheuren versterken het robuuste karakter, echter heeft dit geen invloed op de goede kwaliteit van het hout. Een Douglashouten pergola in je tuin is dus een stoer en indrukwekkend middelpunt in jouw tuin van hoge kwaliteit.

Zelf je pergola maken met een pergola bouwpakket

Een pergola is zoals gezegd een uitgeklede versie van een overkapping. Het opbouwen ervan is een stuk eenvoudiger dan elke andere overkapping. Je krijgt een compleet bouwpakket thuisbezorgd waar alle onderdelen, eventueel het schaduwdoek en een montagehandleiding zijn bijgevoegd. Daarna is het een kwestie van je pergola opbouwen. Dit geldt voor zowel de Douglashouten frames als de aluminium overkappingen. De balken van de Douglashouten pergola’s zijn voorzien van een halfhoutverbinding* waardoor het frame erg sterk is en de palen makkelijk te verbinden zijn met elkaar. Jouw houten pergola bouwen doe je dus binnen een handomdraai!

Een pergola kant en klaar

Jouw aluminium of houten pergola wordt kant en klaar bij je bezorgd. Kant en klaar houdt in dat alle onderdelen klaar zijn voor de opbouw en je verder geen voorbereidingen hoeft te treffen. Het is een kwestie van opbouwen en genieten maar!

Wil je het liever niet zelf opbouwen? Maak dan gebruik van onze montageservice. Professionele medewerkers van de Azalp opbouwservice bouwen jouw pergola binnen een handomdraai op zodat jij extra snel kan genieten van het zojuist gecreëerde knusse plekje in je tuin.

Als je in ons assortiment nog niet hebt gevonden wat je zocht, is een pergola op maat uiteraard ook mogelijk. Maatwerk is tenslotte waar we goed in zijn. Neem contact op met de klantenservice of kom langs in onze Experience Centers in Breda of Rietmolen om samen met onze gespecialiseerde medewerkers te kijken naar de mogelijkheden. We helpen je graag!

Verschillende pergola modellen

Vaak worden pergola’s in het midden van een tuin geplaatst. Op die vrijstaande plek wordt dan een nieuwe zitruimte gecreëerd, bijvoorbeeld op een zonnige plek in de tuin. Maar het is uiteraard ook mogelijk om de pergola aan huis te plaatsen. Zo kun je zelf bepalen wanneer je beschut zit onder het schaduwdoek en wanneer je het doek open laat en er meer daglicht in je huis komt. Ook in een hoek is een pergola ideaal te plaatsen vanwege de vierkante vorm.

Ons assortiment pergola’s bestaat uit Douglashouten frames, maar we hebben ook vrijstaande aluminium overkappingen die dezelfde constructie hebben als de houten frames. De aluminium overkappingen hebben een erg moderne uitstraling en zijn in iedere tuin een echte eyecatcher. Het lamellen dak zorgt voor een enigszins vergelijkbaar effect als een schaduwdoek. Je kunt zelf bepalen hoeveel schaduw je wilt door de lamellen open en dicht te draaien. Aluminium overkappingen hebben geen onderhoud nodig zoals Douglashout, maar het is daarentegen af te raden om klimplanten tegen een aluminium frame te plaatsen.

Een pergola met doek

De open constructie van een pergola maakt dat je zelf kunt kiezen wat je met het houten frame doet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om met klimplanten een natuurlijk dak te creëren. Het nadeel hiervan is dat dit een lange tijd duurt. Wil je niet zo lang wachten? Dan is een schaduwdoek in de pergola iets voor jou. Je kunt zelf bepalen hoeveel schaduw je wilt door het harmonicadoek open en dicht te doen. Een parasol is hierdoor overbodig en je kunt de kleur van het doek perfect afstemmen op jouw voorkeuren en de tuin.

Sommige pergola’s worden compleet verkocht met harmonicadoek. Deze doeken zijn voorzien van een UV-filter die de zon tegenhoudt en zijn water- en wind doorlatend. Zo kan het doek ook blijven hangen als de zon even niet schijnt.

*Een halfhoutverbinding is een type verbinding waarbij twee houten balken een uitsparing hebben die op elkaar gelegd en vastgeschroefd worden. Het frame staat door deze verbinding extra stevig.