Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraak
Warmtewisselaars

Warmtewisselaars

(31)


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 119,-

€ 2.439,-

Merk


Optimaliseer je zwembadtemperatuur met onze hoogwaardige warmtewisselaars

Een verfrissende duik in een lekker warm zwembad maakt je tuinervaring pas echt compleet. Daarom hebben we bij Azalp een uitgebreid assortiment aan warmtewisselaars van topmerken als Elecro, Bowman, Zodiac en Pahlen. Deze innovatieve apparaten gebruiken de warmte van je cv-ketel, boiler, warmtepomp of zonnepanelen om je zwembadwater te verwarmen, voor een heerlijk warm zwembad, het hele jaar door.

1 - 24 van 31 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Bowman 5114-2T titanium warmtewisselaar voor boiler 1 - 180 m3

Bowman 5114-2T titanium warmtewisselaar voor boiler 1 - 180 m3

Duurzaam

Betrouwbaar

Meer capaciteiten beschikbaar

€ 1.099,-


Hoe werkt een warmtewisselaar?

Een warmtewisselaar functioneert in wezen zoals een radiator. Het zwembadwater stroomt door de warmtewisselaar, die ook een spiraalvormige leiding bevat waar het warme water van je cv of boiler doorheen loopt. Het zwembadwater komt zo in contact met de warme leiding, en wordt daardoor efficiënt verwarmd. Een warmtewisselaar is dus verbonden met zowel je zwembad als je warmtebron.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een warmtewisselaar?

Bij de keuze voor een warmtewisselaar zijn er verschillende factoren om in overweging te nemen:

Kies het juiste materiaal

Warmtewisselaars zijn gemaakt van diverse materialen, waaronder titanium, koper en nikkel. Titanium is het meest duurzaam en resistent tegen corrosie, vooral bij zoutwaterzwembaden. Hoewel titanium warmtewisselaars iets duurder zijn, zijn ze op de lange termijn een uitstekende investering.

Bepaal de juiste capaciteit

De capaciteit van de warmtewisselaar moet passen bij de capaciteit van je cv of boiler. De temperatuur van het warme water en de lengte van de warmtewisselaar bepalen de benodigde capaciteit.

Houd rekening met de grootte van je zwembad

Logischerwijs vereist een groter zwembad een grotere warmtewisselaar om het water efficiënt te verwarmen.

Overweeg een bypass

Een bypass helpt bij het reguleren van de stroomsnelheid van het water door de warmtewisselaar. Door te voorkomen dat het water te snel stroomt, heeft het meer tijd om op te warmen.

Daarnaast hebben we ook elektrische warmtewisselaars in ons assortiment, die werken met een verwarmingsspiraal, vergelijkbaar met een waterkoker. Hoewel ze meer elektriciteit verbruiken, zijn ze een uitstekende keuze voor kleinere zwembaden.