Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 4,-

€ 160,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

2 cm

20 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

200 cm

600 cmMerk


Kleur


Tuinhout kopen

Heb jij houten planken, houten palen, houten balken oftewel tuinhout nodig voor je project? Dan ben je bij Azalp aan het juiste adres voor een divers en betaalbaar assortiment. Wil je online tuinhout kopen om je eigen tuinhuis, overkapping, carport, sauna of vlonder te bouwen? Weet je nog niet wat het beste tuinhout is voor zulke projecten? Azalp is geen groothandel in tuinhout, maar wij adviseren en helpen je graag het beste tuinhout voor iedere tuinklus te kiezen.

1 - 24 van 26 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Ons tuinhout assortiment is uit voorraad leverbaar. Online je tuinhout kopen heeft als groot voordeel dat je zelf niets hoeft te regelen qua vervoer! Zodra je je tuinhout binnen hebt raden we je aan je bestelling te controleren dat je alles binnen hebt en dat het hout de juiste formaten heeft. Klopt er iets niet aan dan kun je het beste meteen contact opnemen met onze klantenservice.

Hout is en blijft een natuurproduct en zal ook als afgezaagde palen, balken of planken blijven “leven”. Dit betekent dat het kan krimpen en uitzetten bij temperatuurverschillen. Hou hier dus rekening mee wanneer je kijkt naar de formaten die je nodig hebt. We raden aan om tussen de tien en vijftien centimeter extra te rekenen om er zeker van te zijn dat je genoeg hout hebt voor je project! Je zult bij onze producten de term “kopmaat” tegenkomen. De kopmaat drukken we in millimeters uit. De lengte van deze planken benoemen we in centimeters. Kijk hier dus ook goed naar om er zeker van te zijn dat je genoeg aanschaft.

Tuinhout planken en balken

Wij verkopen de volgende soorten tuinhout:

- Houten planken

- Houten palen

- Houten balken

- Houten dakbeschot

- Vlonderplanken

- Zweedse rabatplanken

Deze houtsoorten zijn uitermate geschikt voor het bouwen van tuinprojecten voor jouw droomtuin!

Houten planken en houten latten

Onze houten planken zou je ook wel houten latten kunnen noemen. Deze hebben een dunne dikte en dus een korte kopmaat. Met deze houtsoort maak je gemakkelijk een tafel, tuinbank of houten loungestoel. Je kunt er ook prachtige wanddecoratie mee maken voor binnen.

Houten palen en houten balken

Onze houten palen hebben altijd een vierkante kopmaat. Is het geen vierkant meer, dan noemen we het een houten balk. Houten palen zullen vaak dikker zijn dan houten balken. Onze balken bieden wij aan in 3 meter, 4 meter én 5 meter. Zo heb je dus houten balken welke ononderbroken zijn en dus uit een geheel bestaan. Tuinhout dat ononderbroken is kan je voorkeur hebben vanwege de uitstraling van je tuinhoutproject of je hebt de lengte nodig om bijvoorbeeld een extra hoog dak te ondersteunen.

Voor het creëren van vrijwel iedere (tuin)constructie zijn houten balken of palen onmisbaar. Ze zorgen ervoor dat de wanden rechtop blijven staan, dat het plafond niet doorzakt en dat de vloer een stevige basis heeft. Welke houten balk je nodig hebt, is afhankelijk van je project en van je eigen smaak. Bij Azalp is er keuze genoeg!

Houten dakbeschot

Je hebt net een prachtige overkapping, tuinkamer, tuinhuis, garage, chalet of overkapping geplaatst. Maar als je naar boven kijkt, kijk je helaas nog tegen het, niet heel fraaie, plaatmateriaal aan. Het is een belangrijk onderdeel om de dakbedekking op te plaatsen, maar erg chic staat het niet. Waar je dan wel naar wilt kijken? Ons mooie en luxe houten dakbeschot! Met dakbeschot van Azalp werk je het plafond van jouw buitenverblijf netjes af.

Vlonderplanken

Onze vlonderplanken zijn speciaal ontworpen om op te lopen en zijn dus zeer geschikt als vlonder of ondergrond voor een veranda. Dit komt doordat het tuinhout is met groef. Hier zijn kleine groeven in gemaakt die niet alleen voor meer grip zorgen om over te lopen, maar er ook nog eens heel leuk uit zien! Onze vlonderplanken zijn gemaakt van Douglas hout.

Met onze vlonderplanken kun je een heel terras buiten bouwen. Ze zijn ook heel geschikt om te plaatsen onder je overkapping. Een mooie houten vloer zorgt voor een prachtige uitstraling. Houten vlonderplanken zijn daarom de ideale basis als vloer voor onder je overkapping.

Zweedse rabatplanken

Dit worden ook wel potdekselplanken genoemd wat een echte eyecatcher binnen ons assortiment van Douglas tuinhout. Dit zijn planken die iets schuin lopen en mooi op elkaar vallen wat zorgt voor een prachtige structuur. Ook deze zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten én kleuren.

Bij onze Zweedse rabatplanken gebruiken we twee termen: werkelijke kopmaat en werkende kopmaat. De werkelijke kopmaat is groter en dit is het formaat waar je naar moet kijken om te berekenen hoeveel planken je nodig hebt voor je oppervlak. Dit komt omdat Zweedse rabatplanken over elkaar heen vallen bij montage. Je ziet op de productafbeeldingen heel duidelijk welk deel van het hout over het volgende deel zal vallen. In dit stukje zit dan ook het lengteverschil.

Saunahout

Ben je van plan je eigen sauna te bouwen? Hier hebben wij ook hout voor, maar deze houtsoort is nét wat anders bewerkt. De hoge temperaturen in een sauna vereisen namelijk hout dat hiertegen bestendig is. Dit zijn de houtsoorten die we hiervoor verkopen:

- Western Hemlock

- Red Cedar

- Espenhout

- Elzenhout

- Vurenhout

Ben je op zoek naar tuinhout om te beginnen aan je eigen saunaproject? Kijk dan op onze saunahout pagina voor verdere informatie.

Geïmpregneerd tuinhout

Binnen ons assortiment hebben we geïmpregneerde tuinhout planken van vurenhout en geïmpregneerde tuinhout balken van vurenhout. De geïmpregneerde planken zijn rabatdelen en geven dus het overhangende effect waar je hierboven bij “Zweedse rabatplanken” meer hebt kunnen lezen.

Met een impregneermiddel bescherm je hout tegen weersinvloeden. Wanneer hout onbeschermd in de buitenlucht blijft staan, dan kan het hout gaan verkleuren vanwege de zon. Ook kan regenwater of sneeuw zorgen voor houtrot. Ongedierte en insecten kunnen ook aan je hout gaan knabbelen. Al deze factoren hebben invloed op de sterkte en het uiterlijk van je hout. Dit kun je voorkomen door geïmpregneerd tuinhout te kopen of om zelf het tuinhout te impregneren. Geïmpregneerd tuinhout gaat tussen de tien en 15 jaar mee. Als je dit regelmatig bijhoudt dan gaat het natuurlijk nog langer mee.

Om je tuinhout een soortgelijk effect te geven kun je je hout ook beitsen. Beits is een lak die je aanbrengt op het hout en heeft dezelfde voordelen op het hout als geïmpregneerd tuinhout heeft. Een beits gaat alleen niet net zolang mee als geïmpregneerd hout. Bij het beitsen van tuinhout raden we je aan het na één jaar nog een keer te beitsen en vervolgens iedere vijf jaar. Bij beits heb je wel de keuze of je het hoogglanzend of met zijdeglans wilt hebben. Je kunt met een beits ook kiezen uit verschillende kleuren, zoals groen, rood of zwart.

Wil je meer informatie voordat je een keuze kan maken tussen impregneren of beitsen? Leer hier meer over in deze blog.

Zwart tuinhout

Het kan natuurlijk zo zijn dat je liever tuinhout koopt wat al geverfd is. Zwart is een populaire keuze en daarom hebben wij zwarte Zweedse rabatplanken van vurenhout in ons assortiment opgenomen. Zwart tuinhout past bijna overal bij en hier kun je een zeer mooie schutting of zijwand voor in je overkapping van maken!

Douglas tuinhout

Het tuinhout dat je bij Azalp kunt kopen richt zich met name op het populaire en sterke Douglas hout. Het hout dat wij leveren is afkomstig uit Midden-Europese landen en is fijn bezaagd wat een robuuste uitstraling heeft. Ons Douglas tuinhout kun je het beste bewerken met een beits zodat je er jarenlang plezier van hebt. Zo behoudt het hout zijn kenmerkende roodachtige kleur, zal het niet vergrijzen en bescherm je het hout tegen schimmels en insecten. We verkopen ook vurenhouten balken en Zweedse rabatplanken. Wil je meer te weten komen over de voor- en nadelen van Douglas hout? Lees dan onze blog.

De formaten van Azalp tuinhout

Onze formaten beginnen bij een lengte van 3 meter en zijn maximaal 6 meter. Hier zit natuurlijk wel wat verschil in per balk, plank of paal dus kijk goed naar de formaten binnen de soort tuinhout die jij nodig hebt. Een populaire afmeting is tuinhout 20 cm breed. Dit formaat hebben wij voor de Douglas houten ruwe houten planken. Een ander populair formaat is tuinhout 360 cm en daar hebben wij onze geïmpregneerde vurenhouten overhangende rabatplanken van in de verkoop.