Sauna Houtkachel

(22)

Bevestiging


MerkSelecteer de minimale en maximale prijs

€ 303,-

€ 2.389,-

Sauna houtkachel

Een sauna in je huis of tuin is de ideale manier om na een lange werkdag heerlijk tot rust te komen. Om de hoge temperatuur in de sauna te bereiken heb je een saunakachel nodig. Het is dan ook een onmisbaar element in een sauna. Je kunt kiezen uit een elektrische of een houtgestookte saunakachel. Een sauna houtkachel zorgt voor een authentiek gevoel omdat deze je dicht bij het traditionele Finse saunaritueel brengt. Een sauna houtkachel vereist wel aandacht en het is iets lastiger om de temperatuur te regelen, maar tegelijkertijd zorgt een sauna houtkachel voor erg sfeervolle, rustgevende en traditionele saunasessies. Bij Azalp zorgen we ervoor dat de perfecte sauna houtkachel kopen een fluitje van een cent is!

1 - 22 van 22 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


De prijs van een sauna houtkachel

We begrijpen dat je benieuwd bent naar de houtkachel sauna prijzen, maar we kunnen je hier helaas geen eenduidig antwoord op geven. Iedere sauna houtkachel verschilt namelijk in prijs omdat de kachel die je nodig hebt afhankelijk is van de grootte van de sauna.

De prijs van de houtkachel voor de sauna is ook afhankelijk of je eventuele accessoires bij de sauna houtkachel bestelt wat de prijs wordt. Denk bijvoorbeeld aan een vloerplaat, beschermmantel, saunastenen, een saunageur en een afvoerpijp. Deze accessoires zijn namelijk niet standaard bij de sauna houtkachel inbegrepen.

De houtkachel sauna prijs is dus afhankelijk van de grootte van de sauna en de accessoires die je erbij bestelt. Je bespaart wel kosten doordat je geen krachtstroom hoeft aan te leggen. Dit moet namelijk wel gebeuren bij een elektrische kachel, maar is niet van toepassing bij een houtgestookte saunakachel. Hoe dan ook: ons motto is niet voor niets ‘Betaalbare luxe voor huis en tuin’, dus we zullen er alles binnen onze macht aan doen om de beste prijs-kwaliteitverhouding voor de sauna houtkachel te vinden!

Zelf je sauna maken met houtkachel

Ga je zelf een sauna maken met houtkachel? Allereerst is dat een harstikke gaaf project waar je voor alle materialen bij Azalp aan het juiste adres bent. Ten tweede is het een leuke uitdaging waar, zeker met betrekking tot de sauna houtkachel, een paar aandachtspunten bij komen kijken.

Houd er rekening mee dat je een houtgestookte saunakachel alleen in een buitensauna kunt plaatsen in verband met de ontluchting. De ventilatie van de sauna moet hiernaast ook goed geregeld zijn. Het vuur onttrekt namelijk zuurstof uit de ruimte, dus voldoende toevoer van verse, frisse lucht in de sauna is essentieel.

In een sauna met houtkachel stook je een echt vuurtje, dus het is belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen. De afstand van de sauna houtkachel tot brandbare materialen (zoals het hout van de wanden en banken) moet al snel minimaal 50 cm zijn. Dit heeft dus invloed op de indeling en eventueel de grootte van de saunacabine. Plaats de sauna houtkachel dus in het midden met daaromheen de saunabanken en plaats om de kachel beschermmantels.

Daarnaast zijn een aantal accessoires belangrijk als jij kiest voor een sauna maken met houtkachel. Denk hierbij aan een beschermplaat voor de vloer, een beschermmantel voor de zijkant en een afvoerpijp. De beschermplaat en beschermmantel voorkomen dat het hout van de sauna te warm wordt en mogelijk vlamvat. De afvoerpijp voert de rook af naar de buitenlucht. Controleer je bestelling dus altijd goed als je voor een sauna houtkachel kiest.

Een barrel sauna met houtkachel

Een sauna houtkachel biedt het traditionele saunagevoel zodat jij helemaal tot rust kunt komen. Het voordeel van een sauna houtkachel is dat het niet uitmaakt in welk type buitensauna je deze plaatst. Het belangrijke is gewoon dat de sauna houtkachel het juiste volume heeft en kracht om de gehele ruimte van de sauna op te kunnen warmen. Het maakt dus niet uit welke vorm de sauna heeft, als het vermogen van de sauna houtkachel en de kubieke meters van de cabine maar in verhouding zijn.

Bij iedere buitensauna in het assortiment van Azalp vind je de bijbehorende sauna houtkachel. Jij hoeft je dus geen zorgen meer te maken over de verhouding tussen de sauna houtkachel en de inhoud van de cabine. Wel is het belangrijk dat je, naast de sauna (hout)kachel, de accessoires niet vergeet.

Een saunakachel houtgestookt of elektrisch?

Bij de keuze voor de juiste saunakachel komen een aantal beslissingen kijken: hoe groot is de sauna, waar ga ik de kachel plaatsen en welke manier van opwarmen heeft mijn voorkeur? Deze laatste vraag kan een beginpunt zijn: wil je een elektrische of houtgestookte saunakachel? Dit bepaalt immers de ervaring in de sauna.

Een elektrische kachel is gemakkelijk te gebruiken en onderhouden. Je hoeft alleen de gewenste temperatuur in te stellen en de kachel doet de rest. Soms heb je zelfs de mogelijkheid om de kachel al op afstand aan te zetten! Als je een elektrische kachel gaat gebruiken, is het wel belangrijk om krachtstroom in je tuin aan te leggen.

Een sauna houtkachel zorgt daarentegen voor een authentieke saunabeleving. Je ervaart de saunasessie met een sauna houtkachel zoals deze bedoeld is. Het hout in de saunakachel zorgt voor een heerlijke, unieke geur en zorgt voor een natuurlijke, warme omgeving. Wanneer je kiest voor een sauna houtkachel is het niet van belang om krachtstroom in de tuin aan te leggen. Dit scheelt tijd en geld. Tot slot is het hout stoken in een sauna houtkachel misschien wel het allerleukste! Wie houdt er nu niet van fikkie stoken?

Belangrijk is dat je een goede afzuiging creëert en de sauna houtkachel goed onderhoudt, anders kan dit tot problemen zorgen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ben jij er al uit of je een saunakachel houtgestookt wilt?