Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraak
Houten Zwembad

Houten Zwembad

(35)


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 2.114,-

€ 15.879,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

250 cm

580 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

350 cm

1550 cm

Merk


Kleur


Vorm


Plaatsing


Houten Zwembaden kopen

Een houten zwembad is de perfecte aanvulling op je tuin en geeft een warme uitstraling door het gebruik van hout. Bij Azalp hebben we een uitgebreid assortiment aan houten zwembaden en helpen je graag bij het proces van een houten zwembad kopen. Kies bijvoorbeeld voor een hoog houten zwembad, dat niet alleen een trendy en tijdloze uitstraling heeft, maar ook duurzaam is en gemakkelijk op te bouwen. Een aanrader is het Procopi Tropic zwembad, dat je snel en eenvoudig in elkaar zet met behulp van een logisch schuifsysteem en waarmee je direct kunt genieten. Misschien droom je van een inbouw- of half ingegraven houten zwembad, wat meteen een luxe uitstraling geeft aan je tuin. Wij bieden zwembaden in allerlei vormen, maten en stijlen, dus er is voor ieder wat wils.

1 - 24 van 35 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Ubbink Houten Zwembad Linéa compleet en uitrusting

Ubbink Houten Zwembad Linéa compleet en uitrusting

Beige liner

Rechthoekig

Direct leverbaar

500 x 800 x 140 cm

Meer afmetingen beschikbaar

€ 10.584,-


Wat je ook kiest, er zijn verschillende soorten en maten zwembaden die geschikt zijn voor iedere tuin. Als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt, kun je kiezen voor een achthoekig of rechthoekig zwembad dat minder ruimte inneemt, maar waarin je toch kunt genieten van waterpret op warme dagen. Als je meer ruimte hebt en een groot en hoog houten zwembad wilt kopen, bieden wij zwembaden tot wel 15 meter lang! Dan kun je heerlijk baantjes trekken.

Wil je meer informatie voordat je op zoek gaat naar jouw nieuwe houten zwembad? Neem dan contact op met onze klantenservice of breng een bezoek aan ons Experience center in Breda of Rietmolen, waar onze specialisten voor je klaarstaan!

Een houten opbouw zwembad kopen

Hoe leuk is het om zelf je eigen houten zwembad te bouwen? Je zult hier dan nog meer van kunnen genieten dan als hij wordt opgebouwd. Een houten opbouw zwembad kopen is daarom altijd een goede keuze voor iemand die zijn hand niet omdraait voor een leuke klusje. Bij Azalp hebben we dit dan ook zeker niet moeilijk gemaakt. Onze houten zwembaden worden geleverd als kant-en-klaar bouwpakket dat eenvoudig in elkaar te zetten is. Omdat de houten constructie zo stevig is, is deze zelfdragend. Je hoeft daarom dan ook niet moeilijk te doen met extra zijwanden.

Er zit echter wel verschil in het inbouwen van een houten zwembad of als je deze niet inbouwt. Waar moet je rekening mee houden in het geval van opbouw? Stort een egale (gewapende) betonnen fundering van minimaal 20 tot 25 cm. Dit voorkomt verzakking door het gewicht van het zwembad door langdurige regenval. Ook krijg je op deze manier de liner er strakker en gladder in.

Waar moet je rekening mee houden in het geval van inbouw? Stort een egale (gewapende) betonnen fundering van minimaal 20 tot 25 cm. Breng aan de buitenzijde van de wanden een isolerende (kunststoffolie) aan (let op deze zijn niet inbegrepen in de pakketten) voor het snel afvoeren van regenwater. De folie moet even hoog zijn als de kuil diep is. De rand rondom het bad vul je op met grindzand of stenen. Pas er hierbij voor op dat u de constructie aan de rand van de kuil niet van vorm doet veranderen.

Een houten zwembad in verschillende vormen en maten

Als ouder en kind droom je toch van een groot houten zwembad om in te spelen en te zwemmen. Bij Azalp vind je diverse soorten, afmetingen en vormen om uit te kiezen en zo de mogelijkheden te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een groot rechthoekig of 8 hoekig bad. Voordat je een groot houten zwembad koopt, is het belangrijk om de benodigde ruimte in gedachten te houden. Er moet een spetterzone zijn en je wilt misschien een terras bij het houten zwembad. Daarnaast moet je ruimte vrijmaken voor essentiële onderdelen zoals een pomp, filter en andere accessoires om je houten zwembad te onderhouden.

Een groot bovengronds houten zwembad kan behoorlijk aanwezig zijn in je tuin, daarom kun je bij Azalp kiezen voor een ingebouwd houten bad. Dit geeft een luxe uitstraling en zal mooi opgaan in je terras. Dit hoeft ook zeker niet duur te zijn. In ons assortiment bieden wij verschillende formaten aan, waaronder ons grootste zwembad van maar liefst 15 meter lang, perfect voor een sportieve zwemervaring. Ben je nog niet zeker over het formaat en de mogelijkheden die wij bieden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice en wij vertellen je graag meer over het kopen van een houten zwembad.

Een ingebouwd houten zwembad

Een ingebouwd houten zwembad zal al snel een luxe uitstraling geven aan je tuin. Zeker als deze zal worden geplaatst met een terras er omheen. Je denkt misschien dat een houten zwembad niet kan worden ingebouwd omdat het hout gaat rotten. Bij Azalp zijn al onze houten zwembaden geïmpregneerd, dit betekent dat het hout wordt bewerkt zodat het bestand is tegen rot en schimmel. Hierdoor kan je dus ook een houten zwembad inbouwen.

Het is ook mogelijk om je houten zwembad half in te bouwen. Een houten zwembad dat half is ingegraven, combineert de voordelen van een bovengronds zwembad met die van een volledig ingegraven zwembad. Bij dit type houten zwembad steekt de helft van het zwembad boven de grond uit en is de andere helft ingegraven. Het is dan ook een populaire keuze voor mensen die een meer natuurlijke uitstraling willen voor hun achtertuin en minder ruimte nodig hebben dan bij een volledig ingegraven zwembad. Bovendien zijn half ingegraven zwembaden vaak makkelijker te installeren en te onderhouden dan volledig ingegraven zwembaden en kan de installatie vaak in minder tijd worden uitgevoerd.

De voordelen van een houten zwembad

Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een houten zwembad:

  • Trendy en tijdloze uitstraling: Houten zwembaden hebben een natuurlijke uitstraling die zowel trendy als tijdloos is en passen daardoor bij diverse soorten tuinontwerpen.

  • Duurzaam: Een houten zwembad is doorgaans gemaakt van duurzame materialen zoals geïmpregneerd grenen of cederhout, wat zorgt voor een lange levensduur.

  • Gemakkelijk op te bouwen: Houten zwembaden zijn relatief eenvoudig te monteren en hebben doorgaans een schuifsysteem waardoor je ze zelf in elkaar kunt zetten.

  • Veelzijdigheid: Houten zwembaden zijn er in verschillende vormen en maten, waardoor ze in vrijwel iedere tuin passen.