Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 1.024,-

€ 16.054,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

198 cm

870 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

40 cm

850 cm


Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

3 m2

43 m2

Type


Merk


KleurDeur type


GlassoortGlaswand


Houten blokhut

Als je op zoek bent naar een unieke en functionele toevoeging aan je tuin, is een blokhut misschien wel de perfecte keuze voor jou. Wil jij een houten blokhut? Er zijn verschillende formaten beschikbaar om aan te passen aan je specifieke behoeften, van kleine opslagruimtes tot ruime woningen. Je kunt ervoor kiezen om je houten blokhut zelf te bouwen of om het door onze professionele opbouwservice te laten plaatsen. Sommige mensen kiezen zelfs voor het gebruik van een houten blokhut als echte woning, ook wel bekend als een chalet. Ten slotte is het ook belangrijk om te overwegen of je wilt kiezen voor een houten blokhut van geïmpregneerd hout, wat behandeld is om het bestand te maken tegen insecten, schimmel en rot en daardoor langer meegaat. Door de tijd te nemen om deze factoren te overwegen, kun je de perfecte houten blokhut vinden voor jouw droomtuin!

1 - 24 van 276 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Gratis verzending vanaf €75

Naar jouw wensen op maat te maken

Aan jou de keuze, met of zonder veranda?

Gratis verzending vanaf €75

Naar jouw wensen op maat te maken

Aan jou de keuze, met of zonder veranda?

Gratis verzending vanaf €75

Naar jouw wensen op maat te maken

Aan jou de keuze, met of zonder veranda?


Een houten blokhut in jouw formaat

Er zijn verschillende formaten beschikbaar binnen ons houten blokhut assortiment. Deze informatie is natuurlijk essentieel bij het maken van je keuze van een houten blokhut die in jouw buitenruimte past. Dit hangt af van je behoefte en je beschikbare ruimte. We informeren je graag over de verschillende diktes van onze wanden, die hieronder in millimeters worden beschreven.

Een blokhut met hout van 28mm dikte is een betaalbare optie voor degenen die op zoek zijn naar een kleinere houten blokhut om bijvoorbeeld tuingereedschap of andere kleine spullen op te bergen. Deze houten blokhut modellen zijn gemaakt van dunnere planken, wat betekent dat ze minder stevig zullen zijn dan blokhutten met dikker hout. Als je op zoek bent naar iets wat langer meegaat, is het misschien een goed idee om te overwegen om een blokhut met hout van 44mm dikte te kopen. Deze blokhutten zijn gemaakt van dikker hout, wat betekent dat ze steviger en duurzamer zijn.

Er zijn ook houten blokhut modellen van 70mm dikte beschikbaar voor degenen die op zoek zijn naar extra stevigheid en duurzaamheid. Deze blokhutten zijn echter vaak duurder dan de andere opties. Als je op zoek bent naar iets wat tussen deze twee formaten in zit, is het misschien een goed idee om te overwegen om hout van 45mm of 40mm dikte te kopen voor je blokhut.

Er zijn ook grote houten blokhut modellen verkrijgbaar voor degenen die op zoek zijn naar meer ruimte. Deze blokhutten zijn vaak gemaakt van dikker hout om ervoor te zorgen dat ze stevig en duurzaam zijn. Als je op zoek bent naar een grote houten blokhut, is het een goed idee om te overwegen om hout van 45mm of zelfs 70mm dikte te kopen om ervoor te zorgen dat je blokhut stevig en duurzaam is.

Zelf je houten blokhut bouwen met een bouwpakket of laten plaatsen?

Er zijn twee opties als het gaat om het bouwen van een houten blokhut: het zelf bouwen of het laten plaatsen door een professioneel bedrijf. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen en het is belangrijk om deze te overwegen voordat je een beslissing maakt.

Een van de voordelen van het zelf bouwen van een houten blokhut is dat het kan besparen op kosten. Onze houten blokhut modellen worden geleverd met een duidelijke handleiding, waardoor je stapsgewijs weet wat je moet doen. Een houten blokhut is één van de makkelijkste doe-het-zelf bouwpakketten binnen ons assortiment. Dit komt omdat een blokhut opgebouwd wordt door middel van houtstapelbouw. Met houtstapelbouw werk je systematisch van onder naar boven en stapel je iedere wandplank op elkaar. Het zelf bouwen kan ook een geweldige manier zijn om persoonlijke touch aan de blokhut toe te voegen en het te laten aansluiten bij de stijl van je tuin.

Aan de andere kant kan het laten plaatsen van een houten blokhut door professionals ook voordelen hebben. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het bouwproces en kun je er zeker van zijn dat de houten blokhut professioneel gebouwd wordt en dat jij compleet ontzorgd wordt. Ons team aan professionele bouwers bouwen snel en vakkundig jouw houten blokhut voor je op.

Uiteindelijk hangt de keuze af van wat voor jou het belangrijkste is: kostenbesparing of gemak. Neem goed de tijd om beide opties goed te overwegen om een beslissing te maken die goed voor jou voelt!

Een houten blokhut als woning

Een houten blokhut kan niet alleen gebruikt worden als opslagruimte of tuinhuis, maar ook als echte woning. Deze houten woningen worden ook wel chalets genoemd en kunnen net zo comfortabel en stijlvol zijn als traditionele huizen.

Een houten blokhut als woning is vaak gemaakt van hoogwaardig hout, zoals ceder of larikshout, en zijn ontworpen om te voldoen aan dezelfde bouwnormen als traditionele huizen. Dit betekent dat ze stevig, energiezuinig en veilig zijn om in te wonen. Afhankelijk van de grootte van je houten blokhut kun je er ook extra kamers in verdelen en je houten blokhut als woning voorzien met elektriciteit en leidingen. Zo kun je er ook een badkamer en keuken in laten plaatsen.

Er zijn veel verschillende stijlen van houten blokhut modellen beschikbaar binnen ons assortiment, van moderne, minimalistische ontwerpen tot klassieke, landelijke stijlen. Dit betekent dat er voor ieder wat wils is als het gaat om het vinden van de perfecte houten woning.

Houten blokhutten als woningen zijn ook duurzamer dan traditionele huizen, aangezien hout een natuurlijke isolator is en minder energie verbruikt tijdens het bouwproces. Bovendien kunnen ze gemakkelijk aangepast worden aan veranderende behoeften en kunnen ze gemakkelijk verplaatst worden als dat nodig is.

Als je op zoek bent naar een unieke en duurzame woning, is een houten blokhut misschien wel de perfecte keuze voor jou. Je kunt ook een kijkje nemen bij onze chalets als er tussen de houten blokhut modellen niets tussen zit voor jou.

Een geïsoleerde houten blokhut

Een geïsoleerde houten blokhut is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar extra ruimte in de tuin en te gebruiken als een werkplaats, kantoor of atelier. Deze blokhutten zijn geïsoleerd met materialen zoals schuim, vlas of glaswol om ervoor te zorgen dat ze warmte behouden in de winter en koel blijven in de zomer.

Er zijn een aantal voordelen aan het hebben van een geïsoleerde houten blokhut. Ten eerste kun je het hele jaar door van de blokhut genieten, ongeacht de temperatuur buiten. Dit betekent dat je het als werkplaats, kantoor of atelier kunt gebruiken zonder dat je het te koud of te warm hebt.

Ten tweede kan een geïsoleerde houten blokhut helpen om energiekosten te besparen. Doordat de blokhut geïsoleerd is, hoef je minder te stoken in de winter of te airconditionen in de zomer. Dit kan leiden tot lagere energierekeningen en een positieve impact hebben op het milieu.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het hebben van een geïsoleerde houten blokhut. Ten eerste zijn ze vaak duurder om te kopen of te laten bouwen dan niet-geïsoleerde blokhutten. Dit komt omdat er extra materialen en arbeid nodig zijn om de blokhut te isoleren.

Ten tweede kan het moeilijk zijn om de juiste isolatie te kiezen voor je blokhut. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals schuim, vlas en glaswol, en het is belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste bij je blokhut past.

In het algemeen is een geïsoleerde houten blokhut een goede keuze voor degenen die het hele jaar door van hun houten blokhut willen genieten en die op zoek zijn naar een manier om energiekosten te besparen. Als je van plan bent om je houten blokhut alleen af en toe te gebruiken of als je op zoek bent naar een betaalbare optie, kan een niet-geïsoleerde houten blokhut misschien beter bij je behoeften passen.

Binnen ons houten blokhut assortiment verkopen we geen modellen met isolatie. Je kunt wel een kijkje nemen bij ons assortiment aan buitenkantoren, hier zitten wel standaard geïsoleerde modellen tussen.

Een blokhut van geïmpregneerd hout

Een blokhut van geïmpregneerd hout is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en lange levensduur van hun tuinhuis. Geïmpregneerd hout is hout dat behandeld is met een chemische oplossing om het bestand te maken tegen insecten, schimmel en rot. Dit maakt het hout minder vatbaar voor schade en verlengt de levensduur van je houten blokhut.

Er zijn een aantal voordelen aan het kiezen van een houten blokhut van geïmpregneerd hout. Ten eerste heeft het dus een lange levensduur. Doordat het hout behandeld is met een chemische oplossing, is het minder vatbaar voor schade door insecten, schimmel en rot. Dit betekent dat je langer kunt genieten van je blokhut zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het onderhoud ervan.

Ten tweede is geïmpregneerd hout duurzamer dan niet-behandeld hout. Omdat het hout langer meegaat, hoef je het niet zo vaak te vervangen, wat kan leiden tot minder afval en een lagere impact op het milieu.

Een nadeel van geïmpregneerd hout kan zijn dat het vaak duurder is om te kopen of te laten bouwen dan niet-behandeld hout. Dit komt omdat het behandelingen vereist die extra tijd en geld kosten.

In het algemeen is een blokhut van geïmpregneerd hout een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een duurzame en lange levensduur van hun tuinhuis. Als je op zoek bent naar een goedkopere optie of als je niet zo bezorgd bent over het onderhoud van je blokhut, kan een blokhut van niet-behandeld hout misschien beter bij je behoeften passen. Je kunt onbehandeld hout dan beschermen door het bijvoorbeeld te beitsen. Dit is een goedkoper alternatief en heeft nagenoeg hetzelfde effect.