Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 208,-

€ 5.714,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

27 cm

116 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

15 cm

77 cm


Vermogen


Selecteer de minimale en maximale vermogen

2 kw

30 kw

Type


Merk


Kleur


Metaalsoort


Voltage


vermogenBevestiging


Bediening


Elektrische saunakachel

Het hebben van een sauna aan huis is de perfecte manier om heerlijk te ontspannen na een drukke werkdag. Bij de aankoop van een sauna zijn er verschillende accessoires die je erbij moet kopen om optimaal gebruik te kunnen maken van de kachel. Een saunakachel is een essentieel onderdeel hiervan. Bij Azalp hebben we een ruim assortiment saunakachels in verschillenden vormen en maten waaronder elektrische saunakachels. Een elektrische saunakachel is een type kachel dat elektrische stroom gebruikt om warmte te genereren in een sauna. Het is een populair alternatief voor hout gestookte saunakachels omdat deze makkelijker te installeren en te gebruiken is en minder onderhoud vereist.

1 - 24 van 73 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Een elektrische saunakachel is verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens, afhankelijk van de grootte van de sauna en de gewenste temperatuur die je wilt bereiken. Zo is een elektrische saunakachel van 230v een populaire keuze voor de kleinere sauna’s. Sommige elektrische saunakachels hebben ingebouwde thermostaten en timers om de temperatuur en tijdsduur van de sauna te regelen.

Het is belangrijk om een elektrische saunakachel te kiezen die geschikt is voor de grootte van de sauna en de gewenste temperatuur. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie om eventuele stoom en dampen af te voeren.

Neem dus vooral een kijkje in ons uitgebreide assortiment aan saunakachels. Bij vragen kun je altijd terecht bij onze klantenservice!

Een elektrische saunakachel 230v

De ideale verwarming voor een kleinere sauna! Een elektrische saunakachel van 230v. De 230 volt saunakachels worden in veel gevallen ook wel ‘mini’ genoemd. Een elektrische saunakachel is nooit precies 230v, maar is vaak 220 tot 230 volt. Dit omdat op elk stroomnet een ander voltage zit, bij sommige is dis 226v en bij andere weer 230v. Een elektrische saunakachel is geschikt om de kleine sauna te verwarmen. De compacte bouw van de 230 volt elektrische saunakachel doet niets af aan het comfort en de echte Finse saunabeleving tijdens de saunagang.

Een elektrische saunakachel voor opgieten?

Je vraagt je misschien af of je een elektrische saunakachel ook kan gebruiken voor het opgieten? Ook bij een elektrische saunakachel is dit mogelijk. Het opgieten van water op de stenen van de saunakachel is een belangrijk onderdeel van de saunabeleving, omdat het de luchtvochtigheid verhoogt en zorgt voor een intense warmte-ervaring. Ook kun je hiermee een heerlijke geur verspreiden. Bij Azalp hebben we een ruim assortiment aan saunageurtjes die je kan toevoegen aan het saunawater.

Elektrische saunakachels werken door middel van verwarmingselementen die elektrische stroom omzetten in warmte. Als je op zoek bent naar een elektrische saunakachel voor opgieten, is het belangrijk om er een te kiezen die geschikt is voor de grootte van je sauna en de gewenste temperatuur. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie om eventuele stoom en dampen af te voeren. Het is aan te raden om de instructies van de fabrikant te volgen en de kachel regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze veilig en effectief blijft werken. Heb je nog vragen voordat je je elektrische saunakachel gaat gebruiken? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice! Daar helpen onze experts je graag verder.