Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 1,-

€ 14.974,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

250 cm

1435 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

200 cm

700 cm
Plat

(150)Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

8 m2

58 m2

Type


Merk


KleurMetaalsoort


Vorm


Deur type


GlassoortGlaswand


Overkapping plat dak

Een overkapping is een échte toevoeging aan je tuin. Je haalt binnen naar buiten en kunt zo alle vier de seizoenen genieten van het buitenleven. Het maakt jou niet meer uit of het regent of niet, want al jouw vrienden en familie vinden een plekje onder jouw overkapping met plat dak. Het platte dak heeft als voordeel dat het geheel erg strak en tijdloos is waardoor het in iedere tuinstijl past. Je kunt zelf bepalen hoe jouw overkapping met plat dak eruit komt te zien. Heb je nog niet gevonden wat je zocht? We kunnen jouw plat dak overkapping ook op maat maken!

1 - 24 van 150 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


De hoogte van een overkapping met plat dak

De hoogte van de overkapping met plat dak is natuurlijk belangrijk. Allereerst omdat je een goede doorloophoogte wilt, maar ook omdat je rekening moet houden met wet- en regelgeving. Een goede doorloophoogte betekent dat je niet hoeft te bukken als je onder de overkapping met plat dak loopt. Binnen ons assortiment vind je altijd een overkapping met plat dak die hoog genoeg is (vanaf 239 cm) om er onderdoor te lopen, dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken.

Waar je wel rekening mee moet houden voor de hoogte van jouw overkapping met plat dak is de wet- en regelgeving. Je hebt bij het plaatsen van een overkapping met plat dak aan huis te maken met de zogenaamde ‘2,5 meter-zone’ vanaf de achtergevel. Binnen deze 2,5 meter mag je tot 4 meter hoog vergunningsvrij bouwen. Buiten deze 2,5 meter-zone mag je maximaal 3 meter hoog bouwen. Een overkapping is vaak dieper dan 2,5 meter zodat er een aangename leefruimte ontstaat. Daardoor mag jouw overkapping met plat dak niet hoger zijn dan 3 meter als je vergunningsvrij wilt bouwen.

Plaats je de overkapping vrijstaand in jouw achtertuin? Dan is een vergunning over het algemeen niet nodig. Wil je meer weten over het al dan niet aanvragen van een vergunning voor jouw overkapping met plat dak? Lees dan hier onze blog. Controleer voor de zekerheid altijd bij je eigen gemeente of je daadwerkelijk vergunningsvrij kunt bouwen. Daarna kun je jouw overkapping met plat dak snel plaatsen!

Een houten overkapping met plat dak

Hout is veruit het meest gekozen materiaal om een overkapping met plat dak van te maken. Een houten overkapping met plat dak zorgt ervoor dat je binnen naar buiten haalt en je het gehele jaar door van jouw tuin en het buitenleven kunt genieten. Het is een erg warm en natuurlijk materiaal waardoor het in iedere tuin past. Binnen ons assortiment vind je overkappingen van Douglashout, vurenhout en grenenhout. Over een Douglas overkapping met plat dak lees je hieronder meer.

Een houten overkapping met plat dak geeft jou dus de mogelijkheid om te genieten van lange zomeravonden of om tot rust te komen na een lange werkdag. Nodig vrienden en familie uit voor een borrel- of spelletjesavond en voer de mooiste gesprekken met elkaar. Je kunt uiteraard ook de hele buurt uitnodigen en een buurt barbecue organiseren, zonder naar de weersverwachtingen te hoeven kijken!

We kunnen jouw overkapping van hout met plat dak uiteraard ook op maat maken. Of jij nu andere afmetingen wilt dan de standaard modellen of een volledig nieuw ontwerp. Bij Azalp kunnen we het allemaal maken. Neem een kijkje op deze inspiratiepagina wat de maatwerkmogelijkheden zijn, bel, chat, mail met een van onze medewerkers of kom langs bij ons verkoopkantoor in Rietmolen of onze showroom in Breda. Maak hier een afspraak om jouw wensen te bespreken. We kijken altijd samen naar de mogelijkheden om jouw droom-overkapping met plat dak te creëren.

Een Douglas overkapping met plat dak

Veruit de meeste overkappingen met plat dak binnen ons assortiment zijn van Douglashout gemaakt. Een Douglas overkapping met plat dak is een erg stoere, moderne en stijlvolle toevoeging aan je tuin. Je kunt zelf de paaldikte bepalen en ook de stijl van de overkapping; ga je voor strak en modern of houd je toch meer van een klassieke stijl?

Douglashout heeft de natuurlijke eigenschap om te gaan scheuren na verloop van tijd. Dit geeft een stoer karakter aan het hout zonder dat het de stevigheid aantast. In de palen van jouw overkapping met plat dak kunnen dus ook scheuren ontstaan. Houd hier rekening mee bij het kiezen van jouw perfecte houtsoort.

Je kunt jouw Douglas overkapping met plat dak op maat laten maken. Andere afmetingen, een glaswand, een andere paaldikte of een andere kleur: het is allemaal geen probleem. Overleg jouw wensen met ons en we zullen er alles aan doen om het droomontwerp voor jou te maken!

Een overkapping met plat dak aan je bijgebouw

Een overkapping met plat dak is ideaal om de buitenruimte meerdere functies te geven. Je kunt ook bij een regenbui of wat wind lekker buiten blijven zitten. Je kunt ervoor kiezen om de overkapping met plat dak aan huis vast te maken, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een blokhut of tuinhuis met overkapping en plat dak. Opbergen en loungen was nog nooit zo makkelijk! Je kunt er door het platte dak ook voor kiezen om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Zo geef je jouw schuur met overkapping en plat dak nóg een functie. Neem bij deze wens even contact met ons op, want dan kunnen wij ervoor zorgen dat de constructie het gewicht van de zonnepanelen kan dragen.

Een vrijstaande of aanbouw overkapping met plat dak

Je hebt besloten om je tuin te verrijken met een overkapping met een plat dak. Dat was stap één! Nu moet je nog bepalen waar je deze overkapping gaat plaatsen, aan huis of vrijstaand in de tuin? Misschien wordt die keuze wel al voor je gemaakt doordat de zon maar op één plek schijnt of omdat het schuurtje in de weg staat, maar als je de keuze hebt is dit natuurlijk fantastisch.

Een aanbouw overkapping met plat dak aan je huis, ook wel een veranda genaamd, zorgt ervoor dat jij direct vanuit je huis droog kunt relaxen zonder eerst door de regen te moeten lopen. Neem een kijkje op de pagina houten veranda om jouw match te vinden!

Een vrijstaande overkapping in je tuin is ideaal als de zon op één plek in de tuin komt en je een heerlijke zithoek wilt creëren. Je hebt binnen ons assortiment ruime keuze uit verschillende modellen. Ga bijvoorbeeld voor een aluminium overkapping. Je kunt zelf bepalen hoe jouw vrijstaande overkapping met plat dak eruit komt te zien. Weet jij het al?

Een overkapping met plat dak zelf maken

Als je een overkapping met plat dak bij ons koopt, wordt deze als doe-het-zelf bouwpakket bij jou thuis afgeleverd. Je kunt daarna jouw overkapping met plat dak zelf maken. Alle onderdelen en bevestigingsmaterialen zijn in het pakket inbegrepen dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Het is wel belangrijk dat jij een goede fundering aanlegt en dat er, afhankelijk van het model, nog een aantal onderdelen op maat gemaakt moeten worden. Dit staat altijd vermeld in de bijgeleverde handleiding. Vraag een goede hulp om je te helpen om de overkapping met plat dak in elkaar te zetten en dan heb je deze binnen een handomdraai opgebouwd!

Wil je jouw overkapping met plat dak liever niet zelf opbouwen? Maak dan gebruik van onze opbouwservice. Jij hoeft dan alleen maar de voorbereidingen te verrichten en onze montageservice zet jouw overkapping met plat dak voor jou in elkaar. Voeg de service gemakkelijk toe aan je winkelwagen of laat het aan een van onze medewerkers weten dat je hier gebruik van wilt maken. Dan kun jij extra snel genieten!