Infraroodsauna

(1)Type


Merk


Vorm


VoorruimteInfrarood sauna kopen?

Na een dag werken of een druk weekend is er geen betere manier om te ontspannen dan een bezoek te brengen aan een sauna. Hoe lekker is het dan ook als dit gewoon bij jou thuis kan? Er zijn verschillende soorten sauna’s die elk zijn eigen voordelen hebben. Maar ben je op zoek naar een sauna die weinig stroom verbruikt en niet al te warm wordt? Kies dan voor een infrarood sauna! Deze werken op basis van stralingen die je lichaam van binnenuit opwarmen. Dit draagt bij aan een spoedig spierherstel en gaat gewrichtspijn tegen! Een luxe infrarood sauna koop je dan ook bij Azalp. Wij bieden verschillende sauna’s aan voor meerdere personen die makkelijk in elkaar kunnen worden gezet. Twijfel je nog over welke infrarood sauna je moet kopen? Kom een keer langs in onze Experience Center in Breda! Daar vertellen we je graag meer over het gebruik en alle mogelijkheden. Ook kan je natuurlijk contact opnemen met onze klantenservice.

1 - 1 van 1 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


De voor- en nadelen van een infrarood sauna thuis.

Heerlijk ontspannen en tot rust komen begint met het aanschaffen van een infraroodcabine. Zoals een Finse sauna veel gezondheidsvoordelen kent, is dit bij infrarood net zo. Hieronder benoemen we graag een paar van de vele voordelen.

De voordelen van infrarood sauna

Infraroodcabines hebben een gemiddelde temperatuur van ongeveer 45 tot 60 graden. Deze temperatuur wordt bereikt door de stralingswarmte. De golven van de stralers dringen tot diep door in de huid. Daarom kent het vele gezondheidsvoordelen. Door de stralers worden je spieren en gewrichten van binnen verwarmt wat klachten en pijn verminderd. Ook ga je hierdoor sneller transpireren wat ervoor zorgt dat schadelijke stoffen sneller worden afgebroken en afgevoerd uit het lichaam. Het is dus een perfecte manier om je lichaam te ontgiften.

Naast de vele gezondheidsvoordelen heeft een infrarood sauna ook praktische voordelen. De cabine heeft namelijk een compact ontwerp waardoor het in veel ruimtes is te plaatsen zoals een badkamer of zolderkamer. Ook is een infrarood sauna makkelijk in elkaar te zetten en te installeren. Er wordt namelijk alleen gebruik gemaakt van stroom, het is dus aansluiten en genieten maar! Daarnaast komt er ook geen stoom vrij, hierdoor hoef je je dus geen zorgen te maken over de afvoer van vocht.

De nadelen van een infrarood sauna

Zoals de Finse sauna ook nadelen kent, kent de infrarood sauna deze ook. Omdat de stralen diep door dringen in de huid waardoor je nog sneller opwarmt, bestaat de kans op uitdroging en oververhitting. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar, je lichaam zal al snel signalen gaan afgeven. Het is dan ook belangrijk om hier meteen naar te luisteren en uit de infrarood sauna te gaan. Om dit te voorkomen wordt het dan ook sterk aangeraden om voor, tijdens en na het saunagebruik een glas water te drinken aangezien je veel vocht verliest.

Een infrarood sauna voor meerdere personen

Uitgebreid ontspannen in een infrarood sauna is heerlijk om alleen te doen, maar het is natuurlijk net zo gezellig als dit samen kan. Bij Azalp bieden we dan ook infraroodcabines aan voor meerdere personen. De 3 persoons infrarood sauna's zijn gebaseerd op de drie ligplekken. Afhankelijk of je dus wilt liggen of zitten kan de sauna ook worden gebruikt voor 4 personen. Ook kan je er dus gemakkelijk met 2 personen van genieten. Zo kan je beide heerlijk bovenin liggen en genieten van de warme stralen.

De werking van een infrarood sauna

Voordat je een infrarood sauna gaat aanschaffen wil je je natuurlijk graag verdiepen in de werking hiervan. Wij geven dus graag antwoord op de vraag, wat doet een infrarood sauna? Infrarood bestaat uit verschillende hoeveelheden energie. Deze deeltjes bestaan dan weer uit en klein deel licht en groot deel warmte. De stralen kun je niet zien, maar de warmte voel je al heel snel. De verschillende soorten energie kan je onderverdelen in 3 categorieën. Zo heb je infrarood A, deze bestaat uit korte golflengtes waardoor hij dieper in de huid kan gaan. Categorie B heeft een middellange golflengte en gaat daardoor iets minder diep in de huid. De laatste is categorie C, deze heeft een lange golflengte en bereikt daarmee alleen de opperhuid. Elke categorie heeft dan ook zijn eigen gezondheidsvoordelen.

Een infrarood sauna binnen of buiten

Hoe lekker is het als je buiten in je eigen tuin van je infrarood sauna kunt genieten? Zo heb je niet alleen een extra mooi uitzicht, maar ben je na gebruik ook meteen afgekoeld. Echter kunnen niet alle binnen sauna’s zomaar buiten worden geplaatst. Dit heeft alles te maken met de afwerking van het dak. Een binnen infrarood sauna is namelijk niet afgewerkt met dakbedekking en daardoor niet bestemd tegen regen en andere weersomstandigheden. Wil je jouw infrarood sauna toch buiten plaatsen? Zorg er dan voor dat deze onder een overkapping, in een tuinhuis of blokhut staat. Het is namelijk van groot belang dat er een stevig dak boven de sauna zit om lekkage en andere problemen te voorkomen.

Het energieverbruik van een infrarood sauna

Met een infrarood sauna aan huis kun je op ieder moment van de dag de tijd nemen om heerlijk te ontspannen. Dit doe je écht in alle rust als je weet dat de energiekosten aan het eind van de maand niet torenhoog zullen zijn. De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de grootte van je infrarood sauna. Hoe groter de sauna hoe meer infraroodstralers je nodig hebt. Het energieverbruik van een tweepersoonssauna bedraagt gemiddeld 2000 tot 2500 watt. Bij een half uur gebruik met een prijs van €0,81 per kwH ben je dan ongeveer €1 kwijt per bezoek van een half uur. Dit is zeer weinig vergeleken met een Finse sauna waar de kosten tot wel 3x zo hoog kunnen zijn.

Het gebruik van een infrarood sauna

Het grootste verschil tussen een infrarood sauna en normale Finse sauna is dat de laatstgenoemde de hele lucht opwarmt waardoor de gemiddelde temperatuur hoger ligt. Daarom kiezen veel mensen voor een infrarood sauna, aangezien deze alleen de personen en objecten opwarmt in plaats van de lucht. De gemiddelde temperatuur ligt dan ook gemiddeld tussen de 40 en 65 graden. Net als bij een Finse sauna is het belangrijk dat je de tijd goed in de gaten houdt en goed blijft drinken. Ga dan ook niet langer dan 15-20 minuten in de sauna en zorg daarna voor verkoeling. Neem bijvoorbeeld een dompelbad of ga even buiten zitten en zorg voor een zandloper om de tijd in de gaten te kunnen houden. Zo kun je veilig ontspannen in je eigen wellness aan huis!

Zelf een infrarood sauna bouwen via een zelfbouwpakket

Je wilt het liefst zo snel mogelijk gebruik maken van je nieuwe infrarood sauna. Daarom leveren we bij Azalp jouw sauna als kant-en-klaar bouwpakket. Alle onderdelen zijn inbegrepen en geleverd met een uitgebreide montage handleiding. Zo kun je meteen aan de slag met de opbouw. Belangrijk is om 10cm afstand van het plafond en de wanden aan te houden. Zoals eerder aangegeven werkt een infrarood sauna niet op basis van vocht en hoeft dit dus niet te worden afgevoerd. Daarom kan je de sauna op iedere gewenste plek in huis plaatsen! Dat wordt dus heerlijk genieten van een avondje ontspannen in jouw nieuwe sauna!

Wat kost een infrarood sauna?

Je hebt besloten om een infrarood sauna te kopen en vraagt je natuurlijk af wat dit gaat kosten. Eerder hebben we de energiekosten al besproken deze zijn namelijk ook belangrijk om mee te nemen in het kostenplaatje. Bij Azalp staan we voor betaalbare luxe, dit betekent dat een infrarood sauna dus helemaal niet duur hoeft te zijn! Een infrarood sauna koop je al vanaf € 1500,-

De prijs is natuurlijk afhankelijk van een paar factoren zoals, het aantal personen, afwerking en of je de infrarood sauna zelf wil bouwen of gebruikt wilt maken van onze montageservice. Ook speelt de plaatsing een rol hierin. Wil je de infrarood sauna namelijk buiten gaan plaatsen? Houd er dan rekening mee dat er een stevig dak boven de sauna moet zijn. Hier kunnen dan extra kosten bijkomen voor het plaatsen van een overkapping of tuinhuis. Heb je vragen over kopen of het gebruik van een infrarood sauna? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom gezellig langs in onze Experience Center in Breda. Onze experts leggen je daar graag meer uit over de aanschaf van een sauna en laten je graag alle mogelijkheden zien.