Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraak
Prieel

Prieel

(41)


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 654,-

€ 8.809,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

225 cm

750 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

200 cm

700 cm
Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

10 m2

40 m2

Merk


Kleur


Deur type


Glassoort


Glaswand


Prieel

Een prieel in je tuin is mooi en functioneel tegelijkertijd. Je fleurt je tuin er direct mee op en je creëert ook een hele gezellige nieuwe ruimte in je tuin. Plaats je loungebank eronder of zet je jacuzzi onder het prieel en je kunt lekker genieten, ook als het (licht) regent. Je kunt natuurlijk ook de leukste feestjes organiseren, dus nodig al je vrienden en familie maar uit, ongeacht of het regent of niet! Bij Azalp vind je veel verschillende priëlen. Je kunt zelf kiezen uit de vele verschillende daken, afmetingen, vormen en eventuele extra’s. Zo komt jouw droomprieel straks in jouw tuin te staan!

1 - 24 van 41 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp Prieel Olivia
Actie tot 04-03

Azalp Prieel Olivia

Plat dak

Maatwerk mogelijk

Vurenhout (Noord-Europees)

Meer afmetingen beschikbaar

v.a.€ 1.434,-€ 1.794,-


Een prieel met dak

Een prieel – ook wel een paviljoen genoemd – wordt gekenmerkt door de open constructie. Een aantal palen ondersteunen het dak waardoor jij een droge, functionele en gezellige ruimte toevoegt aan je tuin. Een belangrijk aspect is dus het dak. Een modern prieel heeft bijvoorbeeld vaak een plat dak. Een prieel met plat dak heeft namelijk strakke lijnen en past in veel tuinen. Een veelvoorkomend model, vaak gezien als hét traditionele model, is een prieel met puntdak. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een model dat een zadeldak heeft.

Welke vorm dak je kiest kan van een aantal zaken afhankelijk zijn, bijvoorbeeld het dak van je woonhuis, de stijl van je tuin of een maximale hoogte waar je aan gebonden bent. Bij Azalp vind je ook een prieel met lamellendak. Dat noemen wij een vrijstaande overkapping. Weet je al welk dak jij het mooiste vindt?

Een prieel in het formaat dat jij zoekt

Je wilt natuurlijk dat het open tuinhuisje de perfecte afmetingen heeft. Misschien ben je wel gebonden aan maximale afmetingen of heb je erg veel ruimte in je tuin om het te plaatsen. Ga voor een doorkijk en maak de constructie zo breed als je tuin is, creëer een knusse zithoek en zet het prieel bijvoorbeeld op een veranda of plaats het daar waar de zon het langste schijnt. Bepaal dus eerst waar je het wilt plaatsen zodat je daarna kunt kijken naar de afmetingen.

Een veelvoorkomende maat is een prieel 3x3 meter. Je kunt uiteraard ook voor een slagje groter kiezen en ga dan voor een prieel 4x4 meter. Een kleiner formaat kan natuurlijk ook, zoals een prieel 250x250 cm. Heb je binnen ons assortiment nog niet kunnen vinden wat je zoekt? Een prieel op maat is ook mogelijk. Bij Azalp zijn er heel veel mogelijkheden om jouw paviljoen op maat te maken. Bel, mail, chat of kom langs in ons Experience Center in Breda en bespreek je wensen en voorkeuren met onze medewerkers. We zullen er alles aan doen om jou te helpen en het perfecte paviljoen voor jou te maken!

De vormen van een prieel

Bij het kiezen van de vorm van het paviljoen is het belangrijk met een aantal dingen rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan de plaats in de tuin waar het komt te staan en aan de look en feel die je mooi vindt én bij je woonhuis en de rest van de tuin past. Ga je voor een modern prieel of toch voor een unieke, speelse vorm?

Een populair model is een vierkant prieel. Dit is vaak gemakkelijk te plaatsen in iedere tuin en creëert een leuke doorgang naar de achterkant van de tuin. Het is tegelijkertijd een erg fijne vorm, omdat je er gemakkelijk een loungebank of buitenkeuken onder kunt plaatsen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een prieel in rechthoek vorm zodat er meer ruimte ontstaat en je al je vrienden en familie uit kunt nodigen voor een barbecue.

Staat de laatste avondzon net in dat ene hoekje van je tuin, maar wil je toch beschut zitten? Overweeg dan een hoek prieel. Twee zijwanden zijn dan dicht en de zijden aan de voorkant zijn geopend. De zon schijnt dan dus precies op jou als je lekker in de loungebank zit, zodat jij de dag lekker kunt afsluiten. Dit wordt ook wel een 5 hoekig prieel genoemd.

Als je jouw droomprieel in de perfecte vorm met de gewenste afmetingen en het juiste dak nog niet hebt gevonden, weet dan dat maatwerk vaak mogelijk is. We zullen altijd samen met je kijken naar jouw wensen en de maatwerkmogelijkheden die er zijn. Dus twijfel niet en neem contact met onze klantenservice op of breng een bezoekje aan onze Experience Center in Breda. We helpen je graag!

Een prieel bouwpakket of laten plaatsen?

Je kunt er voor kiezen om jouw prieel zelf te maken of om dit uit te besteden aan de opbouwservice van Azalp. Je krijgt namelijk een bouwpakket thuis afgeleverd, dus het moet nog opgebouwd worden. Alle onderdelen en een duidelijke montagehandleiding zijn in het pakket inbegrepen. Als je een beetje handig bent, kun je ervoor kiezen om het prieel zelf te bouwen. Vraag iemand in je omgeving om je te helpen en het paviljoen staat binnen een handomdraai opgebouwd.

Bij Azalp kun je ook kiezen voor een prieel inclusief montage. Je hoeft dan niet zelf aan de slag met de opbouw en laat dit klusje over aan onze professionele opbouwservice. Wil je jouw prieel laten plaatsen? Geef dit dan aan bij onze medewerkers van de klantenservice of van het Experience Center en zij regelen dit voor je. Je kunt de service uiteraard ook toevoegen aan je winkelwagen!

Voordat je begint met de opbouw is het ten zeerste aan te raden om te controleren of je het prieel zonder vergunning in je tuin kunt plaatsen. Het heeft bijvoorbeeld met de afmetingen, de plek en het aantal bijgebouwen dat je al in je tuin hebt staan te maken of je het ook daadwerkelijk vergunningsvrij kunt bouwen. Lees hier meer over in onze blog over vergunningsvrij bouwen en controleer altijd bij je eigen gemeente of je vergunningsvrij kunt bouwen.

Een prieel met zijwanden

Een prieel wordt vaak gedefinieerd als een open tuinhuisje of paviljoen. Maar we kunnen ons voorstellen dat je bijvoorbeeld een of twee wanden wilt plaatsen zodat je lekker beschut kunt zitten. Je kunt er daarom voor kiezen om een prieel met zijwanden in je tuin te plaatsen. Enkele modellen in ons assortiment hebben reeds zijwanden, maar je kunt er ook voor kiezen om wanden te plaatsen bij andere priëlen. Er is dan sprake van maatwerk. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een half open of een gesloten prieel. Bij maatwerk is heel veel mogelijk, dus jij hoeft alleen maar aan te geven wat jouw wensen en voorkeuren zijn en dan zullen we samen kijken naar de mogelijkheden. Bel, chat, mail of kom langs in het Experience Center in Breda en we zorgen samen voor jouw droomprieel.

Een waterdicht prieel voor je jacuzzi

Een veelgebruikte toepassing is om het prieel voor de jacuzzi te gebruiken. Je kunt dan ook tijdens (lichte) regen heerlijk ontspannen genieten in het warme water. Ieder dak van de priëlen in het assortiment is namelijk waterdicht dus eronder zit je altijd droog. Dit bevordert natuurlijk ook de levensduur van je jacuzzi. Houd, bij het bepalen van de afmetingen, rekening met de grootte van je jacuzzi en eventuele ruimte die je daar omheen wilt. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het prieel waterdicht te maken bij de wanden. Je plaatst dan simpelweg wanden waardoor je een écht weerbestendig prieel creëert.

De kleuren van een prieel

De priëlen in ons assortiment zijn vrijwel allemaal van hout gemaakt. Het is belangrijk om de houten constructie goed te onderhouden. Als je dit niet doet, kan vocht gemakkelijk erin trekken en kunnen er schimmels ontstaan waardoor het hout kan gaan rotten. Een gemakkelijke manier om het hout te behandelen is beitsen. Door te beitsen breng je een langdurige beschermlaag aan waardoor het niet vergrijst en vocht- en weerbestendig wordt. Een bijkomend voordeel van beitsen is dat je zelf de kleur kunt bepalen. Pas de kleur aan bij de look en feel van je tuin en maak het prieel antraciet, blauw, groen of bijvoorbeeld bruin. Je kunt het ook in een blanke kleur beitsen zodat je de kleur van het hout behoudt of maak het prieel grijs, wit of rood. De keuze is reuze!