Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraak

Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 1.299,-

€ 2.674,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

79 cm

168 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

72 cm

112 cmMerk


Vorm


Dompelbad

Na een ontspannende (buiten) saunasessie is er niets verfrissender dan afkoelen in jouw eigen dompelbad. Bij Azalp bieden we betaalbare luxe, waarmee je kunt genieten van deze essentiële stap in je saunabeleving.

1 - 24 van 25 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Blumenberg Dompelbad Kelo Spruce

Blumenberg Dompelbad Kelo Spruce

79 x 112 x 101 cm

€ 1.334,-


Het correct afkoelen na een saunabezoek is net zo cruciaal als de saunasessie zelf. De koude temperatuur zorgt ervoor dat je lichaam stopt met zweten en bevordert een betere bloedsomloop. Het is van essentieel belang om het lichaam vanaf de voeten naar boven af te koelen. Door de kou vernauwen de bloedvaten, wat resulteert in een geleidelijke doorstroming van het bloed richting het hart en de hersenen.

Opties bij onze dompelbaden

Bij Azalp begrijpen we dat persoonlijke voorkeuren en stijl een rol spelen in de keuze van jouw dompelbad. Daarom bieden we naast traditionele ronde dompelbaden ook stijlvolle ovale opties.

Ovale dompelbaden

Ovale baden voegen een vleugje elegantie toe aan uw sauna beleving. De vloeiende lijnen en zachte rondingen creëren een uitnodigende en verfijnde uitstraling. Deze baden passen perfect in moderne saunaruimtes en bieden een visuele aantrekkingskracht die moeilijk te evenaren is.

Ronde dompelbaden

Ronde baden hebben een tijdloze charme en zijn een populaire keuze voor liefhebbers van klassieke ontwerpen. Ze passen harmonieus in zowel traditionele als eigentijdse saunaruimtes. De symmetrie van een rond bad straalt een gevoel van evenwicht en rust uit, waardoor het een ideale keuze is voor diegenen die streven naar een kalmerende saunabeleving.

Naast verschillende vormen, bieden we bij Azalp ook nog 2 soorten hout aan: Lariks hout en Kambala hout.

Hoogwaardig Lariks Hout - Stijlvol en Levendig

Lariks hout is een verbluffende keuze voor jouw dompelbad, en het valt meteen op vanwege zijn prachtige eigenschappen. Met zijn natuurlijke, lichte kleur brengt Lariks een gevoel van lichtheid en helderheid naar jouw saunarituelen. Het onderscheidt zich met een levendige structuur die de rijkdom van de natuur weerspiegelt. Elke keer dat je naar je Lariks dompelbad kijkt, zul je genieten van de organische schoonheid die dit hout te bieden heeft.

Kambala Hout - Rustieke Elegantie in Donkerbruin

Kambala hout biedt een alternatieve, maar even prachtige optie voor jouw dompelbad. Met zijn medium- tot donkerbruine kleur straalt Kambala een sfeer van rustieke elegantie uit. Dit hout heeft een kalmerend effect en past naadloos in diverse saunastijlen. Het geeft jouw dompelbad een tijdloze uitstraling en creëert een warme en uitnodigende sfeer waarin je volledig kunt ontspannen.

Met Lariks en Kambala dompelbaden voeg je niet alleen functionaliteit toe aan jouw saunaruimte, maar ook een vleugje natuurlijke pracht en tijdloze elegantie. Je kunt vertrouwen op de duurzaamheid en schoonheid van deze houtsoorten, zodat je jarenlang kunt genieten van jouw saunabeleving. Dit alles krijg je voor de scherpe prijs die je van Azalp gewend bent.

Hoe is een dompelbad opgebouwd?

Elke houten balk is rond gevormd naar de vorm van de kuip en wordt na de montage fijn geschuurd. Daarna wordt de dubbele V-groef verlijmd, zodat het geheel waterdicht is. Aan de buitenzijde worden drie thermische verzinkte stalen spanringen aangebracht. Er komt een afvoer met RVS-overlooppijp en het geheel wordt afgewerkt met een vaste opstap aan de binnenzijde en een ophangladder aan de buitenkant.

De afwerking aan de binnenzijde van een dompelbad

Je kan ervoor kiezen om de binnenkant van het dompelbad met een transparante coating af te laten werken, of er een blauwe plastic insert in laten plaatsen.

De afwerking aan de buitenzijde van een dompelbad

Als je jouw dompelbad buiten plaatst, moet de transparante afdichting aan de binnenzijde worden beschermd. Deze afdichting is de beste bescherming tegen de schommelingen in het houtvochtgehalte, maar heeft een zeer beperkte UV-bestendigheid. De binnenkant van de kuip moet ofwel bedekt zijn met een ondoorzichtige zwembadblauwe plastic insert, of een zwarte hygiënische afdichting, of (indien een transparante coating gewenst is) worden beschermd tegen UV-straling door een deksel.

Dompelbaden moeten aan de buitenkant worden behandeld met een UV-bestendige houtbeschermingsglazuur (zoals houten ramen). Over het algemeen is het raadzaam om een buiten dompelbad constructief tegen weersinvloeden te beschermen met een paviljoen of een luifel.

Geniet van de verfrissende luxe van je eigen dompelbad en maak jouw saunabeleving compleet met Azalp. Ontdek ons assortiment vandaag nog en verrijk je sauna-ervaring met de voordelen van een kwalitatief, goed geprijst dompelbad. Hoe is een dompelbad opgebouwd?