Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraak
SchuttingHekkenHoutSelecteer de minimale en maximale prijs

€ 31,-

€ 144,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

75 cm

100 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

100 cm

180 cm


Hout

(9)


Merk


Kleur


Hout type


Houten hek kopen? Bekijk ons uitgebreide aanbod

Als je op zoek bent naar een manier om je tuin te omlijsten, te beveiligen of gewoon een charmante uitstraling te geven, dan zijn houten tuinhekken de perfecte keuze. In dit artikel ontdek je de voordelen en mogelijkheden van houten hekken voor jouw tuin.

1 - 9 van 9 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp Grenen boerenland deur

Azalp Grenen boerenland deur

Meer afmetingen beschikbaar

Op voorraad

v.a.€ 40,50€ 45,-


Waarom Kiezen voor Houten Tuinhekken?

Tuinhekken van hout zijn al lange tijd favoriet bij tuinliefhebbers, en dat is niet zonder reden. Deze hekken bieden een aantal aantrekkelijke voordelen:

  • Natuurlijke Uitstraling: Houten hekken passen naadloos in de natuurlijke omgeving van je tuin. Ze creëren een warme en uitnodigende sfeer.

  • Duurzaamheid: Met de juiste behandeling kunnen houten tuinhekken jarenlang meegaan. Kies voor grenenhout, Douglas of Bangkirai, afhankelijk van je smaak en budget.

  • Veiligheid en Privacy: Houten hekken bieden niet alleen privacy, maar zorgen er ook voor dat kinderen en huisdieren veilig in de tuin kunnen spelen.

Verschillende Soorten Houten Tuinhekken

Grenenhouten Hekken:

Grenenhout is een populaire keuze vanwege zijn betaalbaarheid en duurzaamheid. Het heeft een lichte kleur en kan worden geschilderd of gebeitst om aan je smaak te voldoen. Dit hout zal wel vaker onderhoud nodig hebben om lang mee te gaan.

Douglas Hekken:

Douglas hout heeft van nature een hoge duurzaamheid en een warme kleur. Het vereist minimale behandeling en gaat lang mee. Zonder te behandelen wordt een Douglas hek na verloop van tijd grijs, dit geeft een unieke look. Als je dit niet wilt kan je er ook voor kiezen om het hout te behandelen.

Bangkirai Hekken:

Bangkirai hout is extreem duurzaam en heeft een mooie roodbruine kleur. Deze kleur kan in de loop der tijd ook vergrijzen, dit kan net als douglashout tegengegaan worden door het te behandelen met bijvoorbeeld beits. Het is bestand tegen allerlei weersomstandigheden en vereist weinig onderhoud.

Veel gestelde vragen

1. Hoe onderhoud ik mijn houten tuinhek?

Regelmatig schoonmaken en behandelen met een geschikte beits of olie zal helpen om de levensduur van je hek te verlengen.

2. Kan ik mijn houten tuinhek zelf installeren?

Ja, met de juiste tools en instructies is het mogelijk om je eigen houten hek in je tuin te installeren. Het inhuren van een professional is ook een optie.

3. Welk type hout is het beste voor mijn tuinhek?

Het beste hout hangt af van je budget en persoonlijke voorkeur. Grenenhout, Douglas en Bangkirai zijn allemaal goede opties.

Houten tuinhekken voegen een vleugje natuurlijke schoonheid en functionaliteit toe aan je tuin. Met verschillende houtsoorten om uit te kiezen, kun je een hek vinden dat perfect past bij jouw stijl en behoeften. Investeer in de schoonheid en duurzaamheid van houten tuinhekken en geniet jarenlang van een prachtige omlijsting voor je buitenruimte.