Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraak
Waterbehandeling

Waterwaardes vijver

(2)

Vijver Bacteriën

(7)

Anti-Alg vijver

(5)


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 3,-

€ 40,-

MerkWaterbehandeling

(14)

Type


Waterbehandeling

Je wil natuurlijk de kwaliteit van je vijverwater zo hoog mogelijk houden. Een goede waterkwaliteit is essentieel voor de gezondheid van de vijver en de vissen. In een gezonde vijver is sprake van een biologisch evenwicht: een voortdurende kringloop van CO2 en zuurstof. Vijverwater, zuurstofplanten en bacteriën houden deze kringloop in stand. In de ideale situatie bevat het vijverwater voldoende mineralen, zuurstof en koolzuur, maar in sommige gevallen kan de vijver hierbij wat hulp gebruiken.

1 - 14 van 14 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Oase AquaActiv SediFree Anti-Alg middel 500 ml

Oase AquaActiv SediFree Anti-Alg middel 500 ml

Op voorraad

€ 5,99


Waarom moet ik mijn vijverwater behandelen?

Wanneer het vijverwater niet genoeg mineralen, zuurstof of koolzuur bevat, raakt het biologisch evenwicht uit balans. Dit kan komen doordat er te weinig zuurstofplanten aanwezig zijn, de visbezetting te hoog is of omdat er te weinig bacteriën aanwezig zijn in het water. Dit kan resulteren in ongezond vijverwater en uiteindelijk zelfs in groen vijverwater en ziekte of sterfte van vissen.

Welke waterbehandelingen zijn er?

Voor verschillende problemen met het vijverwater zijn verschillende oplossingen mogelijk. Het is goed om de waterwaarden regelmatig te testen. Zo weet je wanneer er tekort aan mineralen of een teveel aan gevaarlijke stoffen ontstaat en kun je hier tijdig naar handelen. Verschillende waterbehandelingen die je kunt inzetten voor het behoud van een gezonde vijver zijn:

Anti alg middel

Een teveel aan algen kan ontstaan wanneer het biologisch evenwicht uit balans is, maar bijvoorbeeld ook wanneer de vijver constant wordt blootgesteld aan de zon. Uiteindelijk zal het water hierdoor groen kleuren of krijg je last van groene slierten. Anti alg middel doodt deze algen.

Vijverbacteriën

Vijverbacteriën helpen met de afbraak van schadelijke stoffen, waaronder ammoniak. Deze schadelijke stoffen komen in het water door onder andere ontlasting van vissen en rotting van natuurafval. Om vergiftiging van het vijverwater te voorkomen, is het belangrijk dat er voldoende goede bacteriën aanwezig zijn in het water. Mocht dit niet het geval zijn, bijvoorbeeld door zuurstofgebrek of het gebruik van een UV-C filter, dan kun je nitrificerende bacteriën toevoegen.

Waterstabilisatoren

De juiste waterwaarden zijn van belang voor een gezonde vijver. Hierbij spreken we vooral van de pH-waarde, Kh-waarde en gH-waarde. Wanneer deze waarden te hoog of te laag worden, heeft dit invloed op de zuurtegraad van het water. Het is daarom belangrijk om deze waarden goed in de gaten te houden en waar nodig te stabiliseren.