Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraak
ConstructiehoutHouten dakbeschotSelecteer de minimale en maximale prijs

€ 1,-

€ 1.700,-


Selecteer de minimale en maximale breedte

2 cm

100 cm


Selecteer de minimale en maximale lengte

40 cm

600 cm
Merk


Kleur


Vorm


Hout type


Profiel


Houten dakbeschot

Met het plaatsen van een overkapping, tuinhuis of veranda kun je nog meer genieten van jouw droomtuin en van het heerlijke buitenleven. Je wilt hier dan ook natuurlijk zo lang mogelijk gebruik van maken. Het is dan zaak dat het project goed wordt afgewerkt zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Denk hierbij aan het plaatsen van de juiste fundering, het beitsen van het hout en natuurlijk de afwerking van het dak. Je wilt als je heerlijk aan het genieten bent van jouw droomproject, dan ook niet tegen het ongezellige plaatmateriaal aan kijken. Daarom is het verstandig om deze af te werken met dakbeschot. Deze planken worden tegen de binnenkant van het dak gemonteerd waardoor het dak meteen netjes is afgewerkt. De planken voor het dakbeschot die wij bij Azalp aanbieden zijn gemaakt van Douglashout. Dit hout heeft niet alleen een lange levensduur, maar geeft ook meteen een warme uitstraling en is onderhoudsarm.

1 - 24 van 112 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp Douglas Palen Fijnbezaagd 200 x 200 mm - 250 cm

Azalp Douglas Palen Fijnbezaagd 200 x 200 mm - 250 cm

250 x 20 cm

Op voorraad

€ 78,75€ 87,50


Dakbeschot vervangen of aanbrengen

Heb je enige tijd geleden een overkapping geplaatst en is het dakbeschot toe aan vervanging? Wij adviseren dan om planken te gebruiken gemaakt van Douglashout. Dit is een sterke houtsoort die jarenlang mee gaat en kan worden gebeitst. Zo verleng je de levensduur en is het hout nog beter beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden. Ook voorkom je hiermee schimmel en rot. Zo hoef je je dus voor een lange tijd geen zorgen te maken over het vervangen van je dak.

Het aanbrengen van de planken tegen het dak is makkelijk zelf te doen. Hierbij is het dan wel een voordeel als je enige doe-het-zelf-ervaring hebt en is het natuurlijk belangrijk om je goed in te lezen. Bij Azalp bieden we Douglas planken aan met een groef in de zijkanten. Zo schuif je de planken gemakkelijk in elkaar waardoor het proces wordt versimpeld. Lees verder om meer te leren over het monteren van dakbeschot.

Wat is een dakbeschot?

Je hebt net een prachtige overkapping of tuinkamer geplaatst. Maar als je naar boven kijkt, kijk je helaas nog tegen het, niet heel fraaie, plaatmateriaal aan. Het is belangrijk en noodzakelijk om dakbedekking te plaatsen, maar een mooie uitstraling heeft dit niet. De perfecte oplossing is daarom om gebruik te maken van dakbeschot Maar wat is dakbeschot nu precies? Dit zijn platen of planken die je via de binnenkant aanbrengt waarmee je het dak dichtmaakt. In ons assortiment verkopen wij houtenplanken gemaakt van Douglashout. Deze zijn extra stevig en gaan jaren mee. Na het aanbrengen hoef je niet meer tegen het plaatmateriaal aan te kijken maar is jouw overkapping een mooi geheel van hout. Dit geeft meteen een luxe en warme uitstraling en zorgt voor een stukje extra isolatie.

Dakbeschot voor een Douglas overkapping

Een van de meest populaire houtsoorten die wordt gebruikt bij het bouwen van een overkapping, is Douglashout. Dit is een duurzame en milieuvriendelijke houtsoort omdat het een lange levensduur heeft van wel circa 15 jaar! Daarnaast is het één van de sterkste houtsoorten op de markt, is het weersbestendig en daarbij zeer onderhoudsarm. In ons assortiment bieden we dakbeschot aan gemaakt van Douglashout. Zo hoef je geen verschillende houtsoorten te gebruiken voor je overkapping en blijft je Douglas overkapping een mooi samenhangend geheel, gemaakt van hetzelfde hout.

De verschillende afmetingen in dakbeschot

Elk dak heeft andere afmeting, dit is natuurlijk afhankelijk van de soort overkapping of veranda die je hebt. Meet daarom eerst goed op hoeveel planken je ongeveer nodig denkt te hebben. De houten planken welke wij aanbieden, hebben een dikte van 18mm en zijn 14cm breed. De lengte van het Douglas dakbeschot verschilt, zo kun je kiezen voor 3 meter, 4 meter of 5 meter.

Hoe moet je dakbeschot planken monteren?

Het dakbeschot van Azalp is vervaardigd uit Douglashout met een groef. Hierdoor schuiven de individuele planken gemakkelijk in elkaar, wat zorgt voor een nette afwerking. De Douglas planken worden onder de gordingen, tussen de balken gemonteerd. Monteer de planken niet te strak, maar zorg ervoor dat het hout de ruimte heeft om eventueel nog te kunnen uitzetten. Wanneer het hout te weinig ruimte heeft, zou het kunnen dat het op den duur door de werking gaat kromtrekken. Een millimeter of 5 kan al voldoende zijn, meer ruimte is echter altijd beter. Heb je hier toch nog vragen over of kom je er niet aan uit? Neem dan contact op met de klantenservice, daar geven we je graag meer advies!