Bekijk hier al onze deals!
Maak een afspraak
Skimmer vijverVijverfilters

Skimmer vijver

(3)


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 17,-

€ 44,-

MerkVijver schoonhouden met bodemdrain en skimmers

Een vijver in de buitenlucht is een plek waar (plantaardig) vuil zich gemakkelijk verzameld. Dit gebeurt voornamelijk in het najaar, wanneer de bladeren van de bomen vallen. In de natuur is dit geen probleem en zal dit materiaal op een natuurlijke wijze afbreken, maar in je eigen vijver kunnen bladeren en ander natuurlijk afval wel voor problemen zorgen. Met de combinatie van een bodemdrain en skimmers help je de natuur een handje met het opruimen van dit afval.

1 - 3 van 3 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

AquaForte Bodemafvoer met kamer 110mm zwaar 2e KANS
2e kans

AquaForte Bodemafvoer met kamer 110mm zwaar 2e KANS

Op voorraad

€ 17,99€ 45,-


Waarom heb je een bodemdrain en skimmers nodig?

Het afbraakproces van natuurlijk afval verbruikt veel zuurstof en dit kan problematisch zijn wanneer er vissen in het vijverwater rondzwemmen. Ook is natuurlijk afval een voedingsbron voor algen, waardoor de kans op overmatig algengroei toeneemt. Om het ecosysteem van jouw vijver optimaal en gezond te houden, is het dus belangrijk om het water schoon en vrij van afval te houden. Om dit gemakkelijk te maken kun je je vijver uitrusten met een combinatie van een bodemdrain en skimmers.

Hoe werken een bodemdrain en skimmers?

Een deel van het natuurlijke afval blijft drijven op het wateroppervlak, terwijl een ander deel naar de bodem zakt. Om al het afval uit het vijverwater te verwijderen is daarom een combinatie nodig van schoonmaakmethoden:

  • Een vijverskimmer werkt op het wateroppervlak en voert het drijvende afval af. Er zijn verschillende typen verkrijgbaar, waaronder drijvende skimmers, staande skimmers en wandskimmers. Afhankelijk van het type wordt het afval ofwel opgevangen in een intern mandje, ofwel afgevoerd naar een extern filter.

  • Het afval dat naar de bodem zakt, wordt via de bodemdrain afgevoerd naar een vijverfilter. Hier wordt het vijverwater verder gefilterd, waarna het gereinigde vijverwater terug de vijver in stroomt.