Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 17,-

€ 226,-

MerkVijverfilters

(5)

Vijverfilters

Wanneer je een vijver hebt is helder water natuurlijk erg belangrijk, zodat je kunt genieten van je vissen en vijverplanten. In vrijwel alle gevallen ontkom je daarom niet aan het gebruik van een vijverfilter. Er zijn geschikte filters verkrijgbaar voor ieder type vijver, een vijver met een hoge visbezetting heeft namelijk een ander type filter nodig dan een vijver zonder vissen. Goede vijverfilters maken gebruik van zowel mechanische als biologische filtratie, zodat alle vuildeeltjes uit het water worden gehaald en schadelijke stoffen worden omgezet in veilige stoffen.

1 - 5 van 5 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Welk vijverfilter is geschikt voor mij?

Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt wanneer je op zoek bent naar een geschikt vijverfilter, hebben wij de meest gebruikte vijverfilters voor je op een rijtje gezet:

Doorstroomfilter

Een doorstroomfilter wordt boven het wateroppervlak geplaatst en aangedreven door middel van een vijverpomp. Het water wordt aan de bovenkant het filter ingepompt en stroomt door de filters naar beneden. De meeste doorstroomfilters maken gebruik van zowel mechanische als biologische filtratie.

Meerkamerfilter

Een meerkamerfilter bestaat uit meerdere kamers met verschillende typen filtratie. Een meerkamerfilter kan gezien worden als een complexere versie van het doorstroomfilter. Anders dan bij een doorstroomfilter, die altijd bovengronds geplaatst wordt, kan een meerkamerfilter zowel bovengronds als ondergronds worden geplaatst.

Drukfilter

Een drukfilter heeft een relatief kleine afmeting, waardoor het mogelijk is om dit type filter in te graven en waardoor deze in combinatie met beeklopen en watervallen gebruikt kan worden. Een drukfilter is daardoor ideaal voor kleinere hobbyvijvers met relatief kleine visbezettingen.

Complete filterset

Om een filter te laten werken, heb je een vijverpomp nodig met de juiste capaciteit. De pomp moet namelijk krachtig genoeg zijn om het water door het filter te laten stromen, maar je wil niet dat het filter overstroomt door een te krachtige pomp. Met een complete filterset weet je zeker dat de pomp en het filter perfect samenwerken.

Beadfilter

Door de enorme biologische filtercapaciteit is een beadfilter een populaire keuze voor koi- en zwemvijvers. De duizenden plastic beads in dit filter zorgen voor een groot aanhechtingsvlak voor micro-organismen, die de schadelijke stoffen in het water afbreken. Een beadfilter is enkel een biologisch filtratiesysteem en moet daardoor altijd worden gebruikt in combinatie met een voorfilter, zoals een trommelfilter of zeefbochtfilter.